Hesabım
    Comic-Con Organizasyonu Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle İptal Edildi

    Çizgi roman hayranlarını üzecek haber geldi..

    Organizatörler, yaptıkları açıklamada, Kuzey Amerika'daki en büyük hayran organizasyonu ve yılın en büyük tanıtım etkinliklerinden biri olan 2020 San Diego Comic-Con'un, Koronavirüs pandemisinin ardından iptal edildiğini açıkladı. Her yıl 130.000 katılımcı çeken etkinliğin 23-26 Temmuz tarihleri ​​arasında yapılması planlanmıştı. İptal, etkinliğin tarihinde bir ilk oldu. Gelecek yılın etkinliği ise 22-25 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşecek.

    2020 için bilet satın alan katılımcılar, bir hafta içinde, geri ödeme isteğinde bulunma talimatları içeren bir e-posta alacaklar. Karar, California Valisi Gavin Newsom tarafından, 14 Nisan basın toplantısı sonrasında “yüzlerce, binlerce, on binlerce yabancıyı getiren büyük ölçekli olayların” yakın gelecek için mümkün olmadığını söylemesinden sonra geldi. Newsom, somut zaman çizelgesinde, yaz aylarından bir beklenti içinde olunduğunda, geri dönüşün neredeyse imkansız olduğunu da söyledi.

    San Diego Comic-Con'u denetleyen şirket Comic-Con International tarafından yapılan açıklamada “California Valisi tarafından sağlık tavsiyelerinin ve yakın zamanda yapılan açıklamaların sürekli izlenmesi, bu yıl için planlarla ilerlemenin güvenli olmayacağını açıkça ortaya koydu.” denildi. San Diego'daki Comic-Con 2021'de açılacak olan bir Comic-Con Müzesi için de planlar değişti. Yeni bir zaman çizelgesi önümüzdeki aylarda açıklanacak. Çizgi roman buluşması dünya çapındaki COVID-19 salgını milyarlarca insanı evde kalmaya zorladıktan sonra, ertelenen ya da iptal edilen en kalabalık organizyonlardan biri oldu.

    1970 yılında kurulan ve 1973 yılında etkinliklere başlayan San Diego Comic-Con, çizgi roman hayranları, yazarlar ve yapımcıları bir araya getiren önemli bir organizasyon. Hollywood'da büyük bütçeli filmlerin ve çizgi roman uyarlamalarının da patlamasıyla 2000'lerde boyut olarak çok üst seviyeye ulaştı. Dört günlük etkinlik, on yıldan uzun bir süredir uzun metrajlı filmler ve TV şovları için de kritik bir tanıtım aracı durumunda. Comic-Con bu yıl iptal edilmeseydi bile katılım gösterecek yapım sayısı oldukça düşük olacaktı. Bu sebeple, iptal kararı kaçınılmaz bir sondu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top