Hesabım
    Guillermo Del Toro, Karantina Günleri Temalı Yeni Bir Akım Başlattı

    Ari Aster, Edgar Wright, Ava DuVernay gibi isimler de ona eşlik etti...

    Oscar ödüllü başarılı yönetmen Guillermo Del Toro, sosyal medya üzerinden yeni bir akım başlatma kararı aldı. Coronavirüs salgınının herkesi evlerine kapattığı günlerde, karantinada neler yapılabileceğine dikkat çekmek üzere herkesin ne okuduğunu, ne dinlediğini, ne izlediğini ve kaç gündür evde olduğunu paylaşmasını istedi. Bu akıma Ari Aster, Ava DuVernay, Edgar Wright gibi önemli isimler de katıldı.

    The Shape of Water filmiyle Oscar ödülüne layık görülen başarılı yönetmen Guillermo Del Toro, karantina günlerinde takipçileriyle iletişimde kalmak amacıyla bir akım başlattı. Bu doğrultuda yönetmen bir aydan fazla zamandır evde olduğunu, yalnızca yiyecek ve diğer önemli malzemeler için dışarı çıktığını paylaştı. Del Toro, bu süreçte daha önce izlediği yapımları ve okuduğu eserleri tekrar izleyip okuduğundan bahsetti.

    Ardından Hereditary ve Midsommar ile korku türüne yeni bir soluk getiren Ari Aster ise efsanevi dizi Sopranos'tan 3 sezon izlediğini, evlerinde tıkılı kaldıkları süre boyunca birbirini mahveden bir çifti anlatan Scenes from a Marriage'i izlediğini paylaştı.

    Ari Aster ve Guillermo Del Toro'nun hevesli olduğu bu akıma eşlik eden birçok önemli isim bulunuyor. Baby Driver, Shaun of The Dead, The World's End, Hot Fuzz gibi yapımlardan tanıdığımız Edgar Wright, son zamanlarda Fanny & Alexander, Cries & Whispers, Scenes From A Marriage, Autumn Sonata gibi Ingmar Bergman filmilerini izlediğini ifade etti. Onlara katılan isimler arasında Ava DuVernay, James Mangold ve Brad Bird bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top