Hesabım
    Coronavirüs Salgını Sonrasında Sinema Salonu Modelleri Değişecek mi?

    Büyük bütçeli filmleri sinemalarda neler bekliyor?

    Coronavirüs salgınının tüm dünyayı vurması üzerine kapatılan sinema salonları için yeni fikirler bulunuyor. Milyonlarca hasta olması nedeniyle yıllarca devam etme ihtimali bulunan salgın süresince tüm işletmelerin kapalı kalması mümkün değil. Bu nedenle sinema salonlarının farklı bir model çerçevesinde açılma olasılıkları tartışma konusu oluyor.

    Warner Bros'un ait olduğu şirket olan AT&T'nin direktörü John Stankey, sinema salonlarının geleceği hakkında konuştu ve şu sözleri sarf etti: "Sinema salonu modelimiz üzerine yeniden düşünüyoruz. İzleyicilerin pandemi sırasındaki davranışları çerçevesinde hızlı değişimleri yakalayabilmek için çaba sarf ediyoruz. İşletmelerimizde yeni tür normal olanı bulmaya ve kullanmaya odaklandık. Evlerde kurulan bağlantılar sayesinde ne kadar ekonomik aktivitenin gerçekleştirilebileceği görmek etkileyici. Bu bağlantıların tüm değişimlerin arasında ve olayların arttığı sırada nasıl ayakta kaldığını görmek sektörümüz için tatmin edici."

    Nasıl bir değişikliğe gidileceği şimdilik tahmin edilemiyor. Ancak önümüzdeki yıl boyunca vizyona girmesi gereken büyük bütçeli filmlerin kurtarılabilmesi için harekete geçilmesi gerektiği biliniyor. Yapılan araştırmalara göre, eğer ki coronavirüs salgınının sona erdiği açıklansa bile, bir süre daha izleyiciler kalabalık ortamlara girmekten kaçınacaklarını söylüyorlar. Bu durumda film şirketlerinin yeni çözüm bulmaları gerektiği kaçınılmaz bir gerçeği ortaya çıkarıyor. Vizyona girmesi beklenen önemli filmler arasında Tenet, Wonder Woman 1984, Ölmek İçin Zaman Yok, Eternals, Black Widow, The Batman, The Suicide Squad gibi yapımlar bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top