Hesabım
    Youtube, Ücretsiz Dijital Film Festivali Düzenleyecek!

    Youtube, birçok film festivaliyle iş birliğine gidiyor.

    Dev video platformu Youtube, yeni bir işe imza atarak "We Are One" adı altında film festivali düzenleyeceğini açıkladı. Coronavirüs salgını nedeniyle bu yıl onlarca festival iptal edildi. Youtube da Sundance Film Festivali, Toronto Film Festivali, Cannes Film Festivali gibi önemli festivallerle iş birliğine giderek ücretsiz bir online festival gerçekleştirecek.

    Coronavirüs salgını SXSW, Tribeca, Cannes gibi yılın en önemli festivallerinden bazılarının iptal edilmesine neden oldu. Bu festivaller genel olarak internete taşınma kararı aldı ve uygulamalarla ya da dijital streaming platformlarıyla anlaşma gerçekleştirdi. Youtube ise yeni bir adım atarak online film festivali düzenleme kararı aldığını açıkladı. We Are One: A Global Festival adını taşıyacak olan festival, 10 gün sürecek ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Festival, New York'ta bulunan Tribeca Enterprises'ın yapımcılığı eşliğinde hayata geçirilecek. We Are One, 29 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak ve 7 Haziran'da sona erecek. Bu süreçte Cannes Film Festivali, Sundance Film Festivali, Toronto Film Festivali, Venedik Film Festivali, New York Film Festivali, Tokyo Film Festivali, Tribeca Film Festivali,Sarajevo Film Festivali, BFI London Film Festivali gibi birçok festival katılım sağlayacak. Yalnızca SXSW Festivali ile iş birliğine gidilmeyecek. Çünkü SXSW, Amazon ile anlaşma yaparak festivali platform üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı.

    We Are One: A Global Festival kapsamında kısa filmler, uzun metraj filmler, belgeseller gösterilecek, müzikal etkinlikler, söyleşiler gerçekleştirilecek. Henüz festivalin programı resmi olarak açıklanmadı. Yani 10 günlük festival kapsamına hangi filmlerin alınacağı bilinmiyor. Cannes, Toronto ve Sundance yüzlerce filme ev sahipliği yapıyor. Bu durumda öne çıkanlar seçilecek gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top