Hesabım
    İstanbul Modern Sinema, Alfred Hitchcock'u Anıyor!

    İstanbul Modern Sinema'dan ölümünün 40. yılında Alfred Hitchcock anması...

    İstanbul Modern Sinema, sinemaseverlerle buluşmaya online olarak devam ediyor. Bu kez programında usta yönetmen Alfred Hitchcock'un 40. ölüm yıl dönümüne özel olarak bir seçki yer alacak. 2013 yılında gösterime sunulan Hitchcock 9 isimli programdan bir kesit, ev sineması izleyicilerinin karşısında olacak.

    The Birds, Vertigo, Rope, Psycho gibi akıllara kazınan efsanevi yapımın yönetmeni Alfred Hitchcock, İstanbul Modern Sinema sayesinde anılacak. Korku janrı denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan 1899 doğumlu Hitchcock'u 1980 yılında kaybettik. Ölümünün 40. yıl dönümünde, Hitchcock'un imzasını attığı 9 sessiz kısa filmden bir kesit İstanbul Modern Sinema izleyicileriyle buluşacak. Hitchcock 9 isimli program, British Film Institute tarafından restore edilmişti ve canlı müzik eşliğinde izleyicileriyle 2013 yılında buluşmuştu.

    Hitchcock 9 isimli programın açılış gecesinde Şantaj (Blackmail) filmi Replikas grubunun müzikal performansı eşliğinde izlenmişti. Şimdi ise o geceye ait performans ve özel görüntüler eşliğinde 9 kısa Hitchcock filmi Youtube üzerinden izleyicilere açıldı. Görüntüler, Replikas grubunun üyelerinden Selçuk Artut tarafından derlendi. Geceden hazırlanan kesit 16 dakikadan oluşuyor ve Youtube'daki izleyicilerini bekliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top