Hesabım
    Ron Howard, Tarihe Geçen Kurtarma Operasyonunu Sinemaya Uyarlıyor

    "Thirteen Lives" adlı filmi, Gladiator'ın Oscarlı senaristi William Nicholson yazacak

    John Wilson/Lucasfilm

    Oscar Ödülü sahibi yönetmen Ron Howard, 2018 yılında Tham Luang mağarasında gerçekleşen mucizevi kurtarmanın gerçek hikayesine dayanan bir film olan Thirteen Lives'ı yönetecek. Oscar'a aday gösterilen Gladiator filminin yazarlarından William Nicholson senaryoyu kaleme alacak. Ron Howard, uzay draması Apollo 13, politik gerilim Frost/Nixon ve piskolojik biyografi A Beautiful Mind gibi yüksek profilli filmlere imza atmış ve Oscar listelerine damga vurmuştu.

    Thirteen Lives, Tayland'da iki haftadan fazla bir süre boyunca bir mağarada sıkışıp kalan ve şiddetli yağmurların mağaraya kısmen su basmasıyla çıkışlarını engelleyen erkek futbol takımının mucizevi kurtuluş hikayesini anlatacak. Mahsur kalan oyuncuların hepsi, 25 yaşındaki koçlarıyla birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen gönüllü ekipler tarafından başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Kurtarma sırasında yaralanan ve sonrasında kaptığı bir enfeksiyonla hayatını kaybeden kahramanlar da elbette filmde yer alacak.

    Son olarak 2008 yılında, 5 dalda adaylık alan Frost/Nixon filmiyle Akademi Ödülleri'nde yer alamayı başaran Ron Howard, Daha sonra çektiği filmlerde inişli çıkışlı bir grafik sergilemişti. Özellikle Solo: A Star Wars Story, hayranlar tarafından hayal kırıklığı olarak kabul edilmişti. Kaynaklar, Howard'ın bu projeye çok inandığını ve yeniden ödül sezonuna damga vurabileceğini belirtiyor. 

    Gladiator ve Shadowlands ile 2 kez Oscar adayı olan senarist William Nicholson, daha sonra Elizabeth: The Golden Age, Mandela: Long Walk to Freedom, UnbrokenBreathe ve Hope Gap filmlerini kaleme aldı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top