Hesabım
    Ridley Scott, Gladyatör'ün Senaryosunu Oyuncuların Değiştirdiğini Söylüyor

    Ridley Scott, Gladiator hakkında konuştu.

    Yıldız oyuncu Russell Crowe'un başrolünde yer aldığı efsanevi film Gladyatör'ün senaryosunu oyuncuların değiştirdiği ortaya çıktı. Usta yönetmen Ridley Scott, 2000 yılına dönerek Russell Crowe, Connie Nielsen ve Djimon Hounsou, filmin senaryosu için verdikleri emekten bahsetti.

    Gladiator'ın yanı sıra The Martian, Blade Runner, American Gangster, Hannibal gibi yapımlarla tanınan usta yönetmen Ridley Scott, Variety'ye konuştu. Yönetmen, 2000 yılında vizyona girdiğinde büyük ses getiren Gladiator'ın senaryosunu kaleme kendisinin almasına karşın, oyuncuların senaryo üzerinde değişiklikler yaptığından bahsetti. Çok sade bir senaryo olmasına rağmen Scott, ellerinde 103 milyon dolarlık bir prodüksiyon bütçesi olduğunu ve çekimlerin ortasında Russell Crowe'un senaryoya el atmasını anlattı. Romalı general Maximus'u canlandıran Crowe'un kullanacağı diyalogların çoğunu kendisinin değiştirdiği ortaya çıktı.

    Ridley Scott, bu konuda şu sözleri sarf etti: "İlk sahnede Germania'daki dövüşte Russell "Ne halt söyleyeceğim şimdi?" dedi ve ben "Dalda bir kuş olacak. Ona bakacaksın ve birazdan kan gölü olacak bu alanda kuşun bulunması ironik olacak." dedim. O da "Tamam" dedi. Dala baktı ve bir kuş hayal etti. Ama sonra dedi ki "Ama ne halt söyleyeceğim?" Ben de "Bilmiyorum. Neden yalnızca 'Hmm sabah. Kar gibi görünüyor.' demiyorsun?" dedim"

    Russell Crowe'un söylediklerine göre, çekimler sırasında sık sık Ridley Scott'a sahnelere başlamadan önce ne söyleyeceklerini bilmeleri gerektiğini hatırlatıyormuş. Diyaloglarda değişiklik yapan tek oyuncu Crowe değildi. Lucilla'yı canlandıran Connie Nielsen ve Juba'ya hayat veren Djimon Hounsou da birçok kez diyaloglara müdahale edenler arasında bulunuyormuş.

    5 Oscar ödülü kazanan Gladyatör'ün konusu ise şöyleydi: Gladyatör'de,İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top