Hesabım
    Disney, Birçok Filmin Sinemaları Es Geçebileceğini Söylüyor

    Disney, filmlerinin doğrudan dijital olarak yayınlanabileceğini söylüyor.

    Coronavirüs salgınından büyük ölçüde etkilenen Disney şirketinden, vizyona girecek olan filmlerle ilgili açıklama geldi. Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek, birçok filmlerinin sinemaları es geçerek doğrudan izleyicileriyle dijital olarak buluşabileceğini söyledi.

    Coronavirüs salgını nedeniyle onlarda filmin vizyon tarihi ertelendi ve ertelenmeye devam ediyor. Ancak tüm bu filmlerin bir anda vizyona girebilmesi beklenmiyor. Bu durumda şirketler de büyük gişe beklentisi olmayan filmlerinden zarar etmemek için VOD olarak ya da online streaming platformları aracılığıyla yayınlanmalarına karar veriyorlar. Bu kez bu durumla ilgili açıklama Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek'ten geldi. Chapek Salı günü yapılan toplantıda şu sözleri sarf etti: "Sinema deneyiminin değerli olduğuna inanıyoruz. Ama aynı zamanda değişen ve gelişen müşteri dinamiklerine ya da COVID gibi şeylerin yeni durumlar yarattığına da inanıyoruz. Tüm stratejimizi bu nedenle değiştirmek zorunda kalabiliriz. Coronavirüsün yarattığı durumda yaptığımız gibi her filmimizi kendine göre yeniden değerlendiriyoruz."

    Disney'in en çok güvendiği filmleri arasında Mulan ve Black Widow bulunuyor. Bu iki filmin VOD olarak yayınlanması ya da Disney+'tan stream edilme ihtimali düşük gibi görünüyor. Ancak Artemis Fowl örneğine bakılırsa, filme dair büyük beklentiler olmadığı ve bu nedenle de vizyon tarihinin daha fazla gecikmemesi amacıyla Disney+'ta yayın tarihi aldığı biliniyor. Şimdilik Mulan'ın vizyon tarihi olarak 24 Temmuz işarretlendi. Black Widow için ise 6 Kasım verildi. Disney'in önüne bu iki film için engel çıkıp çıkmayacağı tahmin edilemiyor. Coronavirüs salgınının etkisinin azalmaya başlaması nedeniyle birçok ülkede kısıtlamalar azaltılıyor. Ancak Amerika'da hala büyük oranda ölümler gerçekleşiyor ve Amerika da gişeye en fazla katkı sağlayan ülke olarak biliniyor. Sinema zinciri sahipleri, alternatif çözümler üzerinde durmaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top