Hesabım
    Spike Lee'nin Yeni Filmi "Da 5 Bloods"ın Yayın Tarihi Belli Oldu

    Spike Lee, yayın tarihini sosyal medya hesabından da duyurdu.

    Usta yönetmen Spike Lee’nin bir sonraki filmi “Da 5 Bloods”ın önümüzdeki ay Netflix'te prömiyer yapacağı resmen açıklandı. Açıklamalardan birini Lee, kendi sosyal medya hesabından yaptı ve müjdeyi verdi. "Da 5 Bloods" adlı film, Akademi'nin yeni kuralına göre Oscar adayı da olabilecek.

    Chadwick BosemanJonathan Majors, Delroy Lindo, Jean Reno ve Paul Walter Hauser'ın oynadığı film 12 Haziran'da Netflix'te, dolayısıyla Netflix Türkiye'de de yayında olacak. Lee, filmi Danny BilsonPaul Demeo ve Kevin Willmott'la birlikte yazdı. Filmde, ölü liderlerinin cesedini ve vaat edilen gömülü hazineyi aramak için Vietnam'a dönen dört Afro-Amerikan savaş gazisinin hikayesi anlatılıyor. “Da 5 Bloods”, Lee'nin Netflix'le iş birliği yaptığı ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Lee’nin klasik filmine dayanan bir TV uyarlaması olan “She's Gotta Have It” adlı dizi platformda yer almıştı.

    Lee'nin son filmi “BlacKkKlansman”, olumlu övgülerin yanı sıra, Cannes Film Festivali'nden jüri özel ödülü ve Oscar'da en iyi uyarlama senaryo ödüllerini kazandı. Lee, daha sonra bu yıl düzenlenecek Cannes Film Festivali jürisinin ilk siyahi başkanı seçildi ama festival Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. Festival komitesi henüz yeni tarihi bildirmedi. Beklentiler, yaz sonuna doğru organizasyonun gerçekleşmesi yönünde. 

    Spike Lee, bir yandan da 80'ler hip-hop kültürüyle, Shakespeare'i bir araya getiren yaratıcı bir senaryo üzerinde çalışıyor. Romeo ve Juliet'e farklı bir yorum getirecek olan "Prince of Cats" adlı filmin senaryosunu Selwyn Seyfu Hinds kaleme alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top