Hesabım
    Avatar 2 ve Lord Of The Rings Setlerine Çok Yakın Zamanda Dönülecek

    Yeni Zelanda'da yapılacak çekimlere yakın zamanda geri dönülmesi planlanıyor.

    Coronavirüs salgını nedeniyle çekimlerine ara verilen Avatar 2 ve henüz başlanmayan Lord of The Rings dizisi ekiplerinin yakın zamanda sete gidecekleri açıklandı. İki yapımın stüdyoları da Yeni Zelanda'da bulunuyor. 

    James Cameron'ın geçtiğimiz yıla kadar gelmiş geçmiş en fazla izlenme sayısına sahip olan filmi Avatar'a devam filmleri çekiliyor. Coronavirüs salgını öncesinde Cameron ve ekibi tam gaz Avatar 2'nin çekimlerini tamamlamaya çalışıyordu. Yönetmenin yanı sıra yapımcı Jon Landau'nun da bulunduğu sette Avatar 2'nin live-action kısımları çekiliyordu.  Ancak salgın, çekimlere ara verilmesine neden olmuştu. Şimdi ise Avatar 2 ve henüz çekimlerine başlanmamış olan Amazon yapımı Lord of The Rings dizisinin yakın bir zamanda Yeni Zelanda'da çekimlerinin yapılabileceği açıklandı.

    Yeni Zelanda Film Komisyonu'nun açıklamalarına göre ülkede çekilecek her filmin çekimlerine devam edilmesi için izin talep edildi. Ancak bu talep, Sağlık Bakanlığı ve çeşitli iş güvenliği kuruluşları sayesinde hayata geçirilebilecek. Hükümet bunun için çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

    Coronavirüs salgını özellikle İtalya'daki çekimleri etkilemişti. İlk çekimleri iptal edilen filmler arasında seti İtalya'da olan Red Notice ve Mission Impossible 7 ile Avustralya'da çekilen Elvis Presley biyografik filmi olmuştu. Yeni Zelanda'da birkaç gündür coronavirüs vakası görülmediği söyleniyor. Ancak aynı durum diğer ülkeler için geçerli değil. Ama, BBC çözüm olarak tüm set ekibini oyuncularla birlikte karantinaya alarak çekimlere devam etme önerisinde bulunmuştu. Bu çözüm hayata geçirilebilirse sinema ve televizyon sektörü kaldığı yerden devam edebilir gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top