Hesabım
    Russell Crowe'lı "Yeraltı Peygamberi" Uyarlamasının Hakları Paramount'ta!

    Yeraltı Peygamberi, Amerikan sinemasına uyarlanıyor.

    Yıldız oyuncu Russell Crowe'un başrolünde yer alacağı "Yeraltı Peygamberi"nin roman uyarlaması "American Son"ın hakları Paramount Pictures'ın oldu. Daha önce, filmin Sony Pictures tarafından gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Ancak stüdyoda değişikliğe gidilme kararı verildi.

    Jacques Audiard'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransız yapımı "A Prophet" Amerika'ya uyarlanıyor. Filmin başrolünde ise son olarak The Loudest Voice ve Kelly Çetesi'nin Gerçek Hikayesi'nde izlediğimiz Russell Crowe yer alacak. American Son adını alan filmin hakları Sony Pictures'dan Paramount Pictures'a geçiş yaptı. Filmin yönetmen koltuğuna Blue Story'den tanıdığımız Andrew “Rapman” Onwubolu oturacak. American Son'ın senaryosunu ise Yeraltı Peygamberi'nden uyarlayacak olan isim Mystic River, The Drop, Live In Night gibi yapımlara imzasını atan Dennis Lehane olacak.

    Orijinal film olan Fransız yapımı A Prophet'ın konusu şöyleydi: Altı yıllık cezasını çekmek üzere Fransa'da bir hapishaneye giren Malik Djabena hayata karşı geç kalmış bir adamdır. Ne okuyabiliyordur ne de yazabiliyordur. Henüz 19 yaşının sonuna doğru gelmektedir ve diğer mahkumlara göre oldukça zayıf görünmektedir. Genelde azınlıklardan olan suçluların bulunduğu bu hapishanede, bir yeni gelen olarak Malik'in ed çeşitli yükümlülükleri olacaktır. Günden güne görevleri yerine getirdikçe hapishanede nüfuz sahibi olmaya başlayan Malik, bulunduğu ortamda yavaş yavaş yükselip kendi planlarını yapmaya başlayacaktır. Film, 2009 yılında Cannes Film Festivali'nden Jüri Büyük Ödülü'ne layık görülmüş ve Oscar'a aday gösterilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top