Hesabım
    Hayalet Luke'un Işın Kılıcı Kullanması Bir Hata Değil miydi?

    Son Star Wars üçlemesinin senaryo tutarsızlıkları yeniden gündeme geldi.

    Star Wars: The Last Jedi ve Star Wars: The Rise of Skywalker'ın akıllara takılan bir konu yeniden gündeme geldi. Luke Skywalker'ın ölümünün ardından hayaletinin ışın kılıcı kullanabiliyor ve dövüş sahnelerine katılabiliyor olması bir hata mıydı; değil miydi? Bir Reddit kullanıcısı bunun hata olmadığını savundu.

    Star Wars: A New Hope ile başlayan büyük Yıldız Savaşları hikayesi, Star Wars: The Rise of Skywalker ile Skywalker efsanesinin sonuna geldi. Tabii yeni hikayeler ve karakterlerle yoluna devam edecek. The Force Awakens ile başlayan son üçlemede akıllara takılan onlarca senaryo hatası olduğu biliniyor. Bunlardan biri de hayaletler ile ilgili. İlk üçlemede Darth Vader, Obi Wan Kenobi gibi karakterlerin hayaletlerini görmüş, ancak onların hiçbir şekilde maddelerle etkileşime giremediğine tanık olmuştuk. Ancak Rian Johnson bir kırılma noktası yaratarak The Last Jedi'da Luke Skywalker'ın ışın kılıcı tutup savaşmasına izin vermişti. Bu durum The Rise of Skywalker'da da devam etti.

    Bir Reddit kullanıcısı aslında orijinal üçlemede de hayaletlerin fiziksel dünyayla etkileşime girdiğini iddia etti. Bir zemin üzerinde durmaları bunun kanıtıydı. Aksi halde ayak basıyor olamazlardı. Hatta Obi Wan Kenobi Return of The Jedi filminde Debogah'da yer alan bir sahnede Luke ile konuşurken oturuyordu. Bu durumda cisimlerle de etkileşime geçebiliyordu. Bu durum bir bakıma da olsa J.J. Abrams ve Rian Johnson'ın filmlerindeki hataları gözardı edilebilir kılıyor.

    Yeni nesil Star Wars üçlemesi, The Rise of Skywalker ile sona ermişti. Ancak The Mandalorian, Obi Wan Kenobi, Cassian Andor ve kadın başkarakterli bir diziyle Star Wars evreni devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top