Hesabım
    Coronavirüse Karşı Açık Hava Film Gösterimleri Yapılıyor!

    Ülkemizde açık hava sinemaları ilgi çekmeye başladı.

    Coronavirüs salgını ile birlikte kapatılan sinemalar, verdikleri aranın ardından yeni çözümlerle izleyici toplamaya başladı. Kısıtlamaların azaltılmasının ardından İzmir ve Nevşehir gibi illerde alınan birçok önlemle birlikte açık hava sinemaları hizmete açıldı.

    Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de Mart ayından itibaren hızla yayılan coronavirüs salgını çoğu sektör gibi eğlence sektörünü de durma noktasına getirmişti. Hatta bu sırada tarihi sinemalardan kapatılma haberleri geldi. Bu duruma Başka Sinema gibi kuruluşlar çözüm bulmaya çalışsa da, uzun süreli olarak sinemaların hayatta kalmasının sağlanması oldukça güçtü. Şimdi ise farklı şehirlerde açık hava sinemaları gerçekleştirilmeye başlandığı haberleri geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde aynı anda şehrin 6 farklı noktasında açık hava sineması düzenledi. Belediye, sinemaseverleri açık hava gösterimine toplarken maske dağıtmayı ve ikramlar sunmayı ihmal etmedi.

    İzmir'in yanı sıra Nevşehir'de de benzer bir uygulama yapıldı. Kalabalık kapalı alana girme yasağı üzerine yapılan açık hava sineması "Arabalı Sinema Günleri" adı altında gerçekleştirildi. Tır ve Kamyon Garajı'nda düzenlenen açık hava gösteriminin konuğu Müslüm filmi oldu. Belediye, gösterimi ücretsiz olarak yaptı.

    Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen normale dönüş aşamalarına göre, 1 Temmuz tarihinde sinemaların açılması planlanıyor. Ancak yurt dışında birçok sinema zinciri, salonların sistemlerinin değiştirilmesi gerektiğini savunuyor. İzleyicileri aralıklı oturtmanın ne kadar işe yarayacağı bilinmiyor. Azalan seyirci karşısında sinema salonu sahiplerinin giderleri karşılayabileceği düşünülmüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top