Hesabım
    İtalya'da Sinemalar Haziran'da Açılıyor!

    Avrupa, eğlence sektörünü devam ettirmeye hazır.

    Coronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada duran eğlenceli sektörü, açılışını yeniden yapmaya hazırlanıyor. Avrupa'da coronavirüsün en çok yaygın olduğu ülkelerden biri olan İtalya'da hükümetin yaptığı açıklamaya göre sinemalar Haziran ayı içerisinde açılacak.

    Avrupa'nın coronavirüsten en büyük zararı gören ülkelerinden biri olan İtalya'dan sinemalar hakkında resmi açıklama geldi. Geçtiğimiz Cumartesi günü hükümetin yaptığı duyuruya göre, sinemalar 15 Haziran tarihinde kapılarını sinemaseverlere açacak. Ancak eski sisteme göre hareket edilmeyecek. İzleyiciler koltuklarda yan yana oturamayacak ve rezervasyonların online olarak yapılması şartı konulacak. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin açıklamasında şu sözler yer aldı: "Salgının yeniden ayaklanma olasılığının farkında olarak hesaplanmış bir risk ile yüzleşiyoruz. Riski alıyoruz ve kabul ediyoruz. Aksi halde yeniden başlayamayız."

    İtalya şimdiye kadar coronavirüsten 31.000 fazla kişiyi coronavirüsten dolayı kaybetti. Onaylanmış olarak 225.000 vaka bulunuyor. Avrupa'da sinemalar Şubat ayı içerisinde kapatılmıştı. Ülkemizde ise bu olay Mart'ta gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanlığı 1 Temmuz tarihinde sinemaların yeniden açılacağını resmi olarak açıklamıştı.

    Coronavirüs salgını filmlerin vizyon tarihlerinin ve çekim süreçlerinin birbirine girmesine neden oldu. Prodüksiyonlar durduruldu ve şimdi ise yeniden başlayacak olan prodüksiyonlar normalin kat kat üstünde etkileşime neden olacak. Vizyon takviminde ise filmler üst üste bindiği için şirketler filmlerini birer yıl ertelemeye başladı. Sinemaların açılması ve prodüksiyonların başlamasının ardından neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top