Hesabım
    Halle Berry, Roland Emmerich’in Uzay Filmi ‘Moonfall’da Oynayacak

    Oscar ödüllü oyuncunun yeni projesi belli oldu

    Halle Berry, uzay filmlerine bir yenisini daha ekliyor. Aktris, yönetmen Roland Emmerich'in bilim kurgu uzay destanı “Moonfall”da Josh Gad'le birlikte başrol oynayacak. “Moonfall”, Ay'ı Dünya çevresindeki yörüngesinden gizleyen gizemli bir kuvvete odaklanıyor ve bu durum yaşamı olumsuz etkiliyor. Buna karşılık, uzman bir ekip Ay yüzeyine inmek ve Dünya'yı imhadan kurtarmak için uzaya gidiyor.

    Halle Berry, NASA'da daha önce astronotluk yapan ve şimdi yönetici kademesinde görev alan bir kadını canlandıracak. Yaklaşan felakti de ilk fark eden isim yine Berry'nin canlandırdığı karakter olacak. Gad, ayın yörüngesinden düştüğü sonucuna varan bilimsel bir dehayı oynayacak. Emmerich filmi, “2012”nin ortak yazarı Harald Kloser'ın, Spenser Cohen'le birlikte kaleme aldığı bir senaryodan yönetecek. Lionsgate, filmi 2021'de piyasaya sürmeyi planlıyor ve yapımın bu sonbaharda başlaması için Montreal'de Koronavirüs pandemisi etrafında güvenlik önlemleri alınarak set oluşturulacağı söyleniyor.

    AGC, Kuzey Amerika haklarını kasım ayında Lionsgate'e satmıştı. Şirket, aynı zamanda Emmerich’in II. Dünya Savaşı draması “Midway”in dağıtımcılığını üstlenmişti. Film, küresel gişede 141 milyon dolar kazandı ama üretimi 100 milyon dolara mal olduğu için büyük bir finansal yanlışlık olarak değerlendirildi. Diğer filmleri arasında “Independence Day”, “2012”, “White House Down” ve "Day After Tomorrow" da olan Emmerich, Centropolis adı altında prodüksiyon da yapıyor.

    Dennis Wang, James Wang, J.P. Pettinato, Marco Shepherd, Ute Emmerich, Carsten Lorenz ve Stuart Ford filmin yapımcılık görevini üstlenecek isimler. Berry, kısa süre önce bir kadın MMA savaşçısı olarak rol aldığı yönetmenlik denemesi “Bruised”i tamamladı. Son dönemde ise “John Wick: Bölüm 3 - Parabellum” ve “Kidnap” yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top