Hesabım
    Oscar Töreni Ertelenebilir!

    93. Akademi Ödülleri'nin ertelenmesi konusu gündemde!

    93. Akademi Ödülleri ile ilgili yeni tartışmalar gündemde bulunuyor. Her yıl Şubat ayı içerisinde düzenlenen Oscar Ödül Töreni'nin bu yıl ileri bir tarihe ertelenmesi söz konusu. Farklı kaynaklardan gelen bilgilere paralel olarak, Akademi yönetiminin törenin ertelenmesi konusunu tartışmaya açık hale getirdiği söyleniyor.

    Akademi Ödülleri yönetimi, coronavirüs salgını nedeniyle kurallarını değiştirdiğini resmi olarak açıklamıştı. Şimdi ise bunun yeterli olmayabileceği gündemdeki yerini aldı. Coronavirüs salgınıyla mücadelenin çok daha uzun süreceği tahminleriyle birlikte Oscar Ödül Töreni'nin ertelenmesi düşünülüyor. Önümüzdeki yıl 28 Şubat 2021 tarihinde düzenlenecek olan törende yarışacak olan filmlerin çok kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Çekimleri yarıda kalan, ekibi toplanamayan, vizyona giremeyen onlarca film de bulunuyor. Sinemalar açıldığında da ikinci bir coronavirüs dalgasının başlamayacağı garantisi verilemiyor.

    Akademi başkanı David Rubin'in Variety'ye söylediklerine göre, Oscar Töreni gerçekleştirilirse, coronavirüsün seyrinin nasıl değişeceği bilinmiyor: "Nasıl bir düzen olacağını bilmek imkansız. Sinema kutlaması yapmak istediğimizi biliyoruz, ama bunun için tam olarak nasıl bir formla ilerleneceğini bilmiyoruz." Akademi'nin değiştirdiği kurallar arasında filmlerin en az 7 gün boyunca sinemada gösterime girmesi bulunuyordu. Yeni kurala göre filmlerin internette gösterime girmesi yeterli olacak: "Bence herkes yönetmenlerin sözlerine karşı sempati duyuyor ve bizler burada üyelerimiz ile sinema topluluğunu desteklemek için buradayız. Sinema gösterimleri yapıldığında nelerin gerçek olacağını bilmememiz mantıklı. Yalnızca bu yıl ve sinemaların kapalı olduğu zaman için izin vermemiz gerekiyor. Böylece birçok harika filmler gösterime girebilir."

    Şimdilik Oscar Töreni'nin ertelenip ertelenmeyeceği belli değil. Eğer gerçekleştirilebilirse tören, 28 Şubat 2021'de düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top