Hesabım
    George Lucas, "Star Wars"un Sonunu Film Vizyona Girdikten Sonra Değiştirmiş!

    Star Wars: The Empire Strikes Back'in sonu, vizyona girdikten bir ay sonra değiştirilmiş.

    Usta yönetmen George Lucas'ın yönetmenliğini üstlendiği Star Wars serisiyle ilgili Star Wars: The Empire Strikes Back'in 40. yıl dönümünde bir bilgi paylaşıldı. Söylenenlere göre 1980 yılında vizyona giren Star Wars: İmparator filminin finali, vizyona girmesinden 1 ay sonra Lucas tarafından değiştirilmişti.

    Star Wars: The Empire Strikes Back, 21 Mayıs 1980 yılında vizyona girmişti. Şimdi ise filmin vizyon tarihinini 40. yılı kulanıyor. Bu sırada resmi site olan starwars.com'da bir haber paylaşıldı. Açıklananlara göre 21 Mayıs 1980 tarihinde film sayılı sinemada vizyona girmişti. Yaklaşık olarak 100 salonda gösterilen filmin sonunu sevmeyen George Lucas, acil olarak filmleri toplattırdı, filmin kurgusunu yapan kişiye filmin sonunu yeniden yaptırdı. Bunun ardından Star Wars: İmparator filmi 18 Haziran tarihinde tüm dünyayla yeniden buluştu.

    George Lucas, filmin vizyona girmesinden hemen sonra  Industrial Light & Magic'in genel müdürü Tom Smith'e telefon açmıştı. Lucas telefonda Smith'e, İmparator filminin sonu için ek sahne koymak istediğini söyledi. Smith kulaklarına inanamayıp filmin çoktan tüm dünyada vizyona girdiğini söylemişti. Ancak Lucas ona filmin henüz tüm sinemalarda gösterilmediğini iletti. George Lucas, filmin sonunun yeterince açık olduğunu düşünmüyordu. Bizlerin gördüğü versiyonda Prenses Leia, Lando, Luke ve diğerleri Bespin'den ayrılmışlardı. Uzayda yeniden isyancı birlikleriyle bir araya gelmişlerdi. Burada Han Solo'yu kurtarmak için çeşitli çalışmalar yaptılar. Ama orijinal versiyonda bulundukları yer belli değildi.

    Lucas bunun ardından şaşkınlık içerisinde olan ekibini bir araya getirdi. Özellikle kameramanı bunun bir şaka olduğunu düşünüyordu. Ama değildi... 

    Star Wars: Empire Strikes Back'in konusu ise şöyleydi: Yıldız Savaşları: İmparator'da, İmparator Darth Vader’ın da yardımıyla asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler.Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri’ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda’yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar.Kahramanlarımız bir araya gelip İmparator’u yenebilecekler midir?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top