Hesabım
    Antiviral Film Projesi Sayesinde COVID-19 ile Sinema Deneyimi Bir Araya Gelecek

    Antiviral Film Projesi'nin sorumluluğunu Bulut Reyhanoğlu üstleniyor.

    Uluslararası Antiviral Film Projesi, Bulut Reyhanoğlu'nun temsilciliğiyle ülkemizde de gerçekleştirilecek. Mart ayından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını Antiviral Film Projesinin teması olacak. Proje kapsamında COVID-19'un sinema deneyimine etkisine değinecek olan 19 kısa filme yer verilecek.

    Türkiye'de kısa filmlere destek vermek ve görünürlüklerini artırmak amacıyla kurulan Shortbyshort.com'un kurucu ismi Bulut Reyhanoğlu, Uluslararası Antiviral Film Projesi ile iş birliğine gidiyor. 24 farklı ülkeden katılımcılarla gerçekleştirilecek olan projede COVID-19'un etkisiyle birlikte çekilen 19 kısa metraj film seçilerek 3 uzun metraj filme dönüştürülecek. Uzun metraj filmlerin teması "İzolasyon", "İlişki" ve "Ortaya çıkış" olacak. Bulut Reyhanoğlu ile projenin Türkiye'deki sorumluluğunu üstlenecek.

    Antiviral Film Projesi'ne başvurular 5 Haziran tarihine kadar devam edecek. Projeye, salgının sosyal, duygusal, fiziksel, ruhsal, ekonomik, politik yönlerini ele alan filmlerin başvuruları kabul edilecek. Bir diğer şart ise kısa filmlerin 10 ile 20 dakika arasında uzunluğa sahip olması. Başvurular sırasında filmin sinopsisine ve treatmanına yer verilmesi isteniliyor. Bunun sonrasında seçilen projeler uluslararası danışmanların yardımıyle senaryoya dökülecek. Filmlerin hayata geçirilmesinde özel sermaye yatırımcıları, kurumsal sponsorlar ve stüdyo ortaklıkları destek verecek. Filmlerin prodüksiyonları her ülkeye özel olarak karantinanın bitiş tarihine uygun olarak başlatılacak.

    Detaylı bilgilere shortbyshort.com sitesinden ulaşabilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top