Hesabım
    Venedik Film Festivali'ne Erteleme Yok!

    Festivalin planlandığı tarihte gerçekleşeceği açıklandı

    Claudio Onorati/Shutterstock

    Bölge valisi, yakın zamanda yaptığı açıklamada, Venedik Film Festivali'nin bu sonbaharda, planlandığı gibi düzenleneceğini söyledi. Luca Zaia, dünyanın en uzun süredir devam eden film festivalinin 2-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. Bu haber, Mimarlık Bienali'nin erteleme kararından hemen sonra gelmiş oldu. 

    Zaia, pazar günü yaptığı açıklamada, Mimarlık Bienali'nin gerekli platformların inşa edilmesindeki sorunlar nedeniyle ertelendiğini söyledi. Film festivali devam edecek ama muhtemelen bu yıl daha az film yer alacak.  Venedik’in sanat yönetmeni Alberto Barbera tarafından imzalanan mektupta, kaç film yapımcısının, oyuncunun ve yönetmeninin düzenlendiği takdirde festivale katılmak isteyebileceğini öğrenilmeye çalışıldı ve şu sözlere yer verildi; “Bu zor zamanlarda, hepinizin festivali canlı tutmak için yeni bir başlangıç ​​ve güçlü bir işaret verebilmek adına festivali kullanmak isteyip istemediğinizi bilmeden bir festival planlamanın imkansız olacağını biliyoruz.” 

    Açıkça görülüyor ki, mayıs ayı sonlarında bir karar alması beklenen organizatörler, halk sağlığı güvencelerinin göz önünde bulundurulması gerektiği için bu yılki etkinliğin görünümü farklı olsa da, festivalin planlandığı gibi devam edebileceğinden eminler. Venedik, daha önce online bir festival düzenleme kararı vermeyeceğini açıklamıştı. Festivale katılımda ise üst düzey önlemlerin alınacağını belirtildi. Ocak ayında festival, Cate Blanchett'in jüri başkanı olarak görev yapacağını açıkladı.

    İtalya, 3 Haziran'da Avrupalı ​​gezginler için sınırlarını tekrar açarak, gelen seyahat için zorunlu karantina kısıtlamaları uygulayacak. Avrupa'da koronavirüsün en sert darbelerinden birini yiyen ülke, son haftalarda yavaş yavaş kilitlenmeden çıktı ama bugüne kadar 32.785 ölümün meydana geldiği hala akıllarda.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top