Hesabım
    MGM, "Damdaki Kemancı"nın Yeniden Çevrimini Hazırlıyor!

    Yeni filmin yönetmeni Thomas Kail oldu.

    MGM, Dan Jinks ve Aaron Harnick'in yapımcılık görevi üstleneceği ve “Hamilton”ın yönetmeni Thomas Kail'in çekeceği bir “Damdaki Kemancı” yeniden çevrimi üzerinde çalışıyor. Orijinal hikaye, ilk olarak 1964'te Broadway'de sahnelendi ve En İyi Müzikal, En İyi Kitap ve Müzikal, En İyi Yönetmen, En İyi Koreografi ve En İyi Müzik dahil olmak üzere dokuz dalda Tony Ödülü kazandı.

    Tiyatro oyununun bu başarısı sinema versiyonun kapı açtı ve Norman Jewison, sekiz dalda Oscar'a aday gösterilen ve üçünü kazanan 1971 yapımı filmi yönetti. Hikaye, 1906'da, Yahudi dini ve kültürel geleneklerini korumaya çalışan beş kız babası olan Tevye'nin etrafında gerçekleşiyor ve elbette, kendisi zengin olmanın hayallerini kuruyor. Tevye, bir yandan da tahliye kararıyla baş etmeye çalışıyor.

    Yönetmen Kail, “In the Heights” ve “Hamilton”ın Broadway prodüksiyonlarını yönetti ve Bir Müzikalde En İyi Yönetmen dalında Tony Ödülü kazandı. Bu yaz Disney Plus'ta gösterime girecek olan “Hamilton”un sinema versiyonunu da yönetti ve yapımcılığını üstlendi. Steven Levenson, uyarlamayı yazmak için kolları sıvadı. Kail, FX mini dizisi “Fosse / Verdon” senaryosuyla Senaristler Birliği Ödülü kazandı. İki dalda ise Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Biri dizinin senaryosuyla, diğeri ise yapımcılık göreviyle.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top