Hesabım
    18. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali, Haziran'da Evlerde Olacak!

    Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali, online'a taşınıyor.

    Bu yıl 18. kez düzenlenecek olan ve coronavirüs salgını nedeniyle ertelemeye maruz kalan Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali izleyicileriyle yakın zamanda buluşacak. 18. Filmmor, bu yıl online'a taşınacak ve Haziran ayı içerisinde 10 günlük programıyla film gösterimleri yapacak.

    18. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki online film seçkisinin teması “Hak Odaklı Sinema” olacak. Söyleşilere, atölye ve panellere de online olarak yer verecek olan festival, 12 Haziran tarihinde başlayacak. Coronavirüs salgınında yeni koşullara uyum sağlayarak sinemaseverlerle buluşma hazırlığı yapan Filmmor, 12 Haziran saat 21.00'de online olarak açılışını yapacak. Açılışta festivalin düzenlenmesinde büyük rol üstlenen kadınlar bir araya gelecek.

    Festival kapsamında Hak Odaklı Sinema, Kadınların Sineması, Feminist Kadraj, Bedenimiz Bizimdir, Cinsiyetler ve Filmi Takip kategorilerine yer verilecek. Özellikle Feminist Bellek bölümünde öykülü sinemanın kurucusu Alice Guy-Blaché ve Feminist Kadraj bölümünde Claire Pijman Filmmor'un konuğu olacak. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali bu yıl Hak Odaklı Sinema, Yerelde Kültür Sanat Üreten Kadınlar panellerini ve Evde Kendi Filmini Yap atölyesini sinemaseverlerle buluşturacak.

    22 Haziran'da gerçekleştirilecek festival kapanışında Altın Bamya Ödülleri sahiplerine verilecek. Mor Kamera Dayanışma Ödülü ise festivalde yer alan tüm filmlerin olacak.

    18. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali'nin tüm gösterimleri ve etkinliklerine filmmor.org sitesi üzerinden kayıt yaptırılacak ulaşılabilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top