Hesabım
    Lea Seydoux, Fransız Dönem Gerilimi ‘Party of Fools’ta Başrol Oynayacak!

    Filmin çekimleri için yıl sonu beklenecek

    Yakın zamanda Wes Anderson’ın “French Dispatch” filminde ve yeni Bond filminde izleyeceğimiz Fransız yıldızı Lea Seydoux, Arnaud des Pallières'in yöneteceği yüksek profilli bir drama-gerilim filmi olan “Party of Fool” (“Le Bal des Folles”)'un başrolünde yer alacak. Kadınların ön planda olduğu film, Fransa'nın en büyük yapımcılarından Philippe Rousselet ve Paris merkezli Prelude şirketinden Jonathan Blumental tarafından üretilecek.

    Çift daha önce Omar Sy ve Michel Hazanavicius’un iş birliğindeki “The Lost Prince” üzerinde çalıştı. Koronavirüs krizinin başlangıcından bu yana ilan edilen ilk yüksek profilli, büyük bütçeli Fransız filmi olan “Party of Fool”için 2020 sonunda veya 2021 başında sete girilecek. Arnaud des Pallières ve Christelle Berthevas'ın yazdığı film, 1893'te Paris Karnavalı'nda geçiyor ve gerçek tarihi olaylara ve karakterlere dayanıyor. Politikacıların, sanatçıların ve sosyalistlerin bir araya geldiği kıskançlıkla dolu bir şenlik gecesinde, Pitié Salpétrière hastanesinde yaşananlar filmin ana hikayesi olacak. Seydoux, iyi davranışları ve görünümleri nedeniyle geceye katılmak üzere 4.500 kişi arasından seçilen 150 kadın hastadan biri olan Fanni olarak rol alacak. Gece ilerledikçe, Fanni'nin aklında sadece bir hedef olacak, annesini kalabalık arasında bulmak ve kaçmak.

    Rousselet, filmin son iki yılda geliştirildiğini söyledi. Filmografisinde “Michael Kohlhaas” olan Des Pallières'e projeye “auteur” bakışı getirmesi için görev verildi. Pitié Salpétrière psikiyatri hastanesinin aynı tarihi arka planına karşı hazırlanan ve Melanie Laurent (“Gaveston”) tarafından yönetilen “Mad Women Ball” adı verilen bir başka film de şu anda Alain Goldman’ın Legende Films'i tarafından geliştiriliyor. Ancak, bu film Victoria Mas’ın romanına dayanıyor ve Des Pallières’in yaklaşmakta olan filminden farklı bir yerde duruyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top