Hesabım
    Matrix Serisinin Yönetmeni Lilly Wachowski, Hollywood'dan Ayrılma Nedenini Açıkladı

    Lilly Wachoski neden kariyerini askıya aldığını açıkladı.

    Orijinal Matrix filmlerini kardeşi Lana Wachowski ile birlikte yöneten Lilly Wachowski, Hollywood'dan ayrılma nedenini paylaştı. Söylediklerine göre Lilly Wachowski, yaratıcılığa olan ilgisini kaybetmişti ve uzun yıllar boyunca sinema sektöründen uzak kaldı.

    Lilly Wachowski, Matrix serisinin yanı sıra Cloud Atlas uyarlama filmi, Netflix yapımı Sense8 dizisi ve bilim kurgu türündeki Jupiter Ascending ile tanınıyor. Bu durumda Hollywood ile yollarını tamamen ayırdığını söyleyemeyiz. Ancak her yıl film çeken yönetmenlerden biri de olmadı. Lilly Wachowski, bu durum hakkında şu sözleri sarf etti: "Pazarlamacılar ve reklamcılar filmler için kavgaya tutuşmadan önce, filmler zirvede olduğu zaman geri çekildim. Sonunda tüm bu insanlarla olan ilişkin bir odada sona eriyor. Özellikle yazım işinin, lensin ve işe olan ilginin arkasında. Bu durum bende biraz gerginlik yarattı. Bu kırılma noktasını kabul etmeli ve önüme bakmalıydım."

    Komedi yapımı Work In Progress ile yoluna Hollywood'da devam eden Lilly Wachowski, burada queer hikayeler yazıyor: "Neler yapabileceğimizi ve ne kadar harika sanatçılar olduğumuzu göstermek için bir show ile daha fazla queer ve trans insanı ekranlara çıkarıyorum. Bu vazgeçmesi zor bir şey." Lilly Wachowski, kardeşi Lana Wachowski ile birlikte cinsel yönelimleri nedeniyle cinsiyet değiştirme yoluna gitmişti. Zorlu bir süreçten geçen ikili, bunu kariyerlerine de yansıtıyor gibi görünüyor.

    Lilly Wachowski Work In Progress ile televizyon sektöründe çalışırken, Lana Wachowski Matrix 4'ü hayata geçirmek için uğraş veriyor. Son olarak filmin çekimlerine coronavirüs salgını nedeniyle ara verilmişti. Vizyon tarihinde değişikliğe gidilmedi ve Temmuz ayı içerisinde çekimlerine devam edilmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top