Hesabım
    Antalya Konyaaltı'nda Arabalı Açık Hava Sineması'na İlgi Yoğun!

    Arabalı açık hava sineması akımına Konyaaltı da katıldı.

    Coronavirüs salgını nedeniyle tüm sinema, tiyatro ve diğer eğlence merkezlerinin kapalı olması herkesi açık hava sinemalarına yönlendirdi. Daha önce arabalı açık hava film etkinliklerinin İzmir ve Nevşehir gibi şehirlerde yapıldığı duyurulmuştu. Şimdi ise Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi, arabalı açık hava sineması düzenlemeye başladı.

    Tüm Türkiye'de coronavirüsün getirdiği yeni kurallara alışılmaya çalışılıyor. Bu yönde sosyal mesafeler korunarak sinemaya gitmenin yolları da aranıyor. Resmi olarak sinemalar 1 Temmuz'da açılacak, ancak şimdilik halkın bir kısmı güvensizlik nedeniyle sinemaları gitmeyi tercih etmeyecek gibi görünüyor. Bu sırada hava durumu iyileştikçe belediyeler açık hava sineması etkinlikleri düzenlemeye başladı. Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi'nden, yalnızca 2 gün sürdürmeyi planladıkları arabalı açık hava sineması gösterimlerini, rezervasyonların tamamen dolması ve ilginin yoğun olması nedeniyle 1 aya yayacakları açıklaması geldi. Gösterimlere 18 ile 65 yaş arasındaki bireylerin arabalarıyla katılım sağlayabildiğini açıklayan belediyenin gösterimi yaptığı son film Müfit Can Saçıntı imzalı  "Mandıra Filozofu" oldu. Geçtiğimiz akşam yapılan gösterime ilgi, diğer gösterimlere olduğu kadar yoğundu.

    Daha önce yapılan duyurulara göre de İzmir ve Nevşehir Belediyesi arabalı açık hava sineması gösterimleri yapmıştı. İzmir'de aynı anda şehrin 6 farklı noktasında gösterimler yapılmıştı. Coronavirüs salgınının sosyal hayata engel olduğu dönemlerde arabalı açık hava sineması gösterimleri halkın büyük ilgisini toplamıştı. Şimdilerde Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nın talimatlarıyla normalleşme sürecinin önemli aşamasına geçilmiş bulunuyor. Alışveriş merkezlerinin, kafelerin, restoranların açıldığı şu günlerde açılması beklenen mekanlar arasında sinemalar, tiyatrolar ve konser merkezleri bulunuyor. En büyük kalabalıkların olduğu mekanlarda sosyal mesafe ve kapasite azaltma yönteminin işe yarayıp yaramayacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top