Hesabım
    François Ozon'un Yeni Filmi "Été 85"ten Teaser Geldi!

    François Ozon'un Cannes seçkisinde yer alan filminden teaser paylaşıldı.

    Başarılı yönetmen François Ozon'un yönetmen koltuğunda bulunduğu yeni filmi Été 85'ten teaser paylaşıldı. Teaser'da The Cure'un In Between Days parçası eşliğinde 85 yazına gidiyor ve Fransa'da gençlerin arasına karışıyoruz.

    Dans La Maison, Swimming Pool, 8 Femmes, Grâce à Dieu, Frantz, Jeune et jolie gibi yapımlarla tanınan François Ozon'un yeni filmi Été 85, Cannes Film Festivali'nin 2020 seçkisinde yer alıyor. Yönetmenin daha önce de L'amant Double, Jeune et jolie, Swimming Pool ve Le temps qui reste filmleri Cannes yarışmasında yer almıştı. Yeni filmi Été 85'ın konusu ise şöyle: Normandiya sahilinde alabora meydana geldiğinde 16 yaşındaki Alexis ölümle burun buruna gelir. 18 yaşındaki David ise kahramanca davranarak Alexis’in hayatını kurtarır. Alexis, hayatının kurtulması ile birlikte bu tatsız durum vesilesiyle hayallerindeki arkadaş ile tanışmış olur. Ancak Alexis için bu rüya bir yazdan daha uzun sürebilecek midir?

    Son yıllarda birçok harika film üreten François Ozon, bu kez bizleri bir yaz macerasına götürecek gibi görünüyor. Cinsel keşfi ön planına alan Été 85, yetişkinliğe adımını atan gençleri odağına alıyor. Teaser'ında Robert Smith'in seslendirdiği In Between Days parçası da aynı şekilde 1985 yılına damgasını vuran şarkılardan biri. Filmin oyuncu kadrosunda Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine VelgeValeria Bruni Tedeschi ve Melvil Poupaud yer alıyor. 

    François Ozon geçtiğimiz yıl Grace a Dieu filmiyle Berlin Film Festivali'nden Gümüş Ayı ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl coronavirüs salgını nedeniyle festivaller bir bir ertelendi ya da online'a taşındı. Ozon'un yeni filminin geleceği henüz tam olarak bilinmiyor. Yalnızca Cannes etiketi altında bir festivalde dünya prömiyerini yapacağı biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top