Hesabım
    The Weeknd ve Kendrick Lamar'ın Black Panther Davası Sonuçlandı

    Black Panther'de sonunca sonuca ulaşıldı.

    Marvel Sinematik Evreni'nin en çok izlenen ve olay yaratan filmlerinden biri olan Black Panther, geçtiğimiz Şubat ayında davalık olmuştu. Film için sountrack yapan The Weeknd ve Kendrick Lamar'ın hazırladığı parça, telif hakları nedeniyle mahkemeye taşındı. Şimdi ise bu dava bir sonuca vardı. Mahkemede, her iki taraf için de mantıklı bir sonuca varıldı.

    2018 yılında The Weeknd ve Kendrick Lamar'ın Black Panther için yaptığı soundtrack şarkıları, yılın en çok dinlenen müzikleri arasındaydı. Ancak Black Panther albümünün üçüncü şarkısı olan Pray For Me'nin çalıntı olduğu söylendi. Yeasayer isimli rock müzik grubu, The Weeknd ve Kendrick Lamar'ın bu şarkıyı kendilerinden çaldığını söyleyerek dava açmıştı. Pray For Me, Yeasayer'in 2007 yılında çıkardığı Sunrise'ından alındığı ortaya çıktı. Yapılan alıntılamanın ortaya çıkmaması için de farklı yöntemlere başvurulmuştu. Şarkılar karşılaştırıldığı zaman da aradaki benzerliklerin ortaya çıktığı görülüyor.

    Mahkemede Black Panther konusunda bir sonuca ulaşıldı. Hem davacı olan Yeasayer grup üyeleri, hem de The Weeknd ve Kendrick Lamar tarafı, davanın reddi için başvurdu. İddiaya göre birileri şarkının içeriğini çalmıştı. Ancak artık konu mahkemede kapatıldı ve tarafların kendi aralarında anlaşmış olabileceği düşünülüyor.

    Yakında Black Panther 2 için harekete geçilecek. Film, Marvel Sinematik Evreni'nin 4. evresinde bulunuyor. Vizyon tarihi olarak ise 6 Mayıs 2022 işaretlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top