Hesabım
    Çin Sinemaları Tamamen Açılmak İçin Hazırlık Yapıyor

    İlk haftalarda eski filmler yeniden vizyonda olacak.

    Yerel basında çıkan haberlere göre, Çin’in ulusal film yönetimi, Çin makamlarının yakında sinemaları yeniden açmak için gereken hazırlık çalışmalarına başladığını söyledi. The Securities Times, Ulusal Film İdaresi'nden ilgili hükümet departmanlarının film seçimlerini organize etmenin, gönderilecek filmlerin sabit disklerini oluşturmanın ve sinemaları yeniden açmak için DCP anahtarları ve yayınlama programları hazırlamanın ortasında olduğunu belirten bir uyarı yaptı. 

    Açılış tarihleri konusunda tek soru işareti, sinemaların aralıklarla mı, yoksa toplu bir şekilde mi açılacağı konusu. Bu konuda yerel yönetimlerin ve daha önce az sayıda da olsa salonları açan yerlerin raporları bekleniyor. Bu arada, Christopher Nolan imzalı “Interstellar”, muhtemelen yeniden açılışın ilk günlerinde sinemalarda olacak. Güney Kore sinema zinciri CJ CGV'nin bir yan kuruluşu ve yeni geliştirilen 4D artırılmış gerçeklik film formatı olan 4DX'in arkasındaki firma olan CJ Pekin'in resmi hesabı cuma günü, “4DX sürümü Interstellar tüm büyük sinemalarda yeniden gösterilecek" yazan bir mesaj paylaştı ama günün ilerleyen saatlerinde bu açıklamayı sildi.

    Yetkililer, geniş çekiciliğe sahip, gişe rekorları kıran filmleri arıyorlar çünkü, sinemalar yılın başlarından kısa bir süre sonra yeniden açıldığında, daha düşük profilli filmler denenmiş ve pek başarılı olunmamıştı. Analistler, 2.000'den fazla sinemanın yalnızca ilk iki aylık kapanışlarda kalıcı olarak kapandığını ve yakında binlerce kişinin işlerine devam edebileceğini tahmin ediyorlar. Çin’in üst yönetim organı, 8 Mayıs'ta sinemalar ve tiyatrolar gibi iç mekan eğlence mekanlarının uygun halk sağlığı önlemleriyle yeniden açılabileceğini söylemişti. 

    28 Mayıs'taki önemli siyasi orturumlardan sonra ülke genelinde de sinemaların açılması bekleniyordu ama bazı yerel emirler ışığında açılan salonlar dışında bir hareket olmadı. Bu durum, insanların korkusunun devam ettiği anlamına da gelmekteydi ama şimdiki gelişmeler artık her salonun açılabileceği yönünde ilerliyor. Nolan'ın "Tenet" filminin gösterim tarihini henüz ertelememesi de izleyicilerin ve salon sahiplerinin umudunu yükseltiyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top