Hesabım
    Josh Trank, Fantastic Four Yönetmenliğinden Neden Ayrılmayı Düşündü?

    Josh Trank, Sue Storm seçimleri hakkında konuştu.

    20th Century Fox'un Disney bünyesine geçmesinden önce çekilen Fantastic Four, yeniden gündeme düştü. Hem eleştirmenler hem de izleyicilere göre yanlış seçimlerle dolu olan filmin yönetmeni Josh Trank'in söylediklerine göre daha fazla farklılıklar olabilirdi. Trank, Sue Storm ve Franklin Storm karakterleri için siyahi oyuncular düşünüyordu. Ancak stüdyo onunla hiç de aynı fikirde değildi.

    Son yıllarda Amerikan toplumunda ötekileştiriler her azınlığın gözler önüne çıkarılması ön planda tutuluyor. Bu durum özellikle televizyon ve sinemaya yansıyor. Ancak bu, oldukça komplike bir durum. Çünkü orijinal kitaplarda, çizgi romanlarda ya da orijinal filmlerle beyaz olan bir karakterin siyahi olması tepkiye neden olabiliyor. Tabii bu tepki her zaman geçerli değil. Politik doğruculuğa dayanmayan, oyuncunun yeteneklerinin ön planda olduğu seçimlerde hiç de tepki görülmüyor. 2015 yapımı Fantastic Four filminde, orijinal çizgi romanlarda beyaz ve sarışın bir karakter olan Johnny Storm'u siyahi bir oyuncu olan Michael B. Jordan canlandırmıştı. Yönetmen Josh Trank'in söylediklerine göre Sue Storm ve Franklin Storm da siyahi olabilirdi.

    Josh Trank, stüdyo ile oyuncular hakkında yaşadığı çekişmeyi şöyle anlattı: "Kamera arkasında çok fazla tartışma vardı. Genellikle siyahi Sue Storm, Johnny Storm ve Franklin Storm ile ilgileniyordum. Böyle büyük bir film için stüdyo ile başa çıkmanız gerekiyorsa herkes daha ileriye bakmak istiyor. 'Belki de bu oyuncu Margot Robbie olabilir' gibi. Ama bu konuya döndüğümüzde siyahi bir oyuncuyu kadroya alma konusunda çok ağır bir değişimle karşı karşıya kaldım. Buna geri dönüp baktığımda, fark ettiğim anda yürüyüp gitmem gerekirdi. Kural dışı davranamadığım için bu konuda utanıyorum. Çünkü bunlar benim hayatımın dayanak noktaları değil. O zaman da bana ait değerler değillerdi, hiçbir zaman da olmayacaklar. Her zaman inandığım şeyler için konuşan biri oldum. Bunun anlamı kariyerimi yakmak olsa bile. Bunu bu konuda ortaya dökemediğim için kötü hissediyorum."

    Stüdyo her ne kadar tüm oyuncuların siyahi olmalarıyla ilgilenmese de izleyiciler, filmi en izlenebilir kılan etkenin Michael B. Jordan olduğunu söylüyor. Şimdilerde Fantastic Four'un hakları Marvel'a geçmiş durumda. Marvel Sinematik Evreni'nin 4. evresinde Fantastic Four'u göremeyebiliriz. Ancak 5. evre için X-Men, Deadpool ve Fantastic Four hazırlıkları yapılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top