Hesabım
    Hollywood Film ve Dizi Çekimlerine Başlama Tarihi Belirlendi

    Kaliforniya, 12 Haziran'da coronavirüs molasını bitirebilir!

    Coronavirüs salgınının tüm dünyada en fazla vurduğu ülke olan Amerika, Hollywood'da verdiği arayı sonlandırıyor. Salgının hala büyük ölçüde yayılmaya devam etmesine rağmen, Kaliforniya'da dizi ve film çekimlerinin 12 Haziran'da başlayacağı duyuruldu.

    Mart ayından itibaren Amerika'nın Kaliforniya eyaletindeki tüm dizi ve film çekimleri durdurulmuştu. Ancak Hollywood'un durmasının anlamı, Amerikan film sektörünün ekonomik krize girmesi olduğu için Hollywood'un yeniden hareketlenmesine karar verildi. Bir süredir film ve dizi çekimlerinin hangi şartlar ve kurallar çerçevesinde devam ettirileceği üzerinde çalışmalar sürdürülüyordu. Ancak diğer yandan film ekipleri, Amerikan stüdyo kurallarının şekillenmesini beklemek yerine farklı ülkelerde çekim yapma kararını tercih etmeye başladı. Bu durumda stüdyolar harekete geçmek zorunda kaldı.

    Duyurulan yeni bilgilere göre Kaliforniya'ya film ve dizi prodüksiyonları 12 Haziran tarihinde yeniden başlayabilecek. Bir süredir de coronavirüs salgınının daha seyrek yaşandığı bölgelerde çekimlere başlanacak olması tartışılıyordu. Kaliforniya valisi Gavin Newsom ve California Department of Public Health, tüm eyalet için ortak karar verdi. Ancak Sağlık Departmanı kesin olarak tüm kurallara uyma şartı ile bunun gerçekleşebileceğini söyledi. Açıklama ise şöyle: "Ne gibi değişikliklerle hangi bölgelerin yeniden açılabileceğine dair kılavuz yayınlama çalışmalarımız sürerken, kılavuzun her anlamının kaldığımız yerden devam edeceğimiz olmadığını hatırlamak önemli. Bulunduğunuz bölgenin sağlık görevlileri hangi bölgelerin açılacağına karar verecek."

    Açıklamadan anlaşıldığı gibi, Kaliforniya'nın tüm bölgelerinde çekimler başlamayacak. Özellikle Los Angeles ve çevresinde coronavirüsün çok yoğun olduğu söyleniyor. Ülkede 110.000 kişiden fazla kişi salgından hayatını kaybetti. Ayrıca George Floyd protestoları da salgının yayılma noktalarından biri olabilir gibi görünüyor.

    Bu sırada Avatar 2, Matrix 4, Shang-ChiMission Impossible 7 gibi filmlerin setlerinin yakın zamanda yeniden kurulacağı konuşuluyor. Özellikle Avatar 2 ekibi, çekimleri yapabilmek üzere Yeni Zelanda'ya ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top