Hesabım
    J.K. Rowling'in Trans Karşıtı Tweetleri Ortalığı Karıştırdı!

    Harry Potter hayranları, J.K. Rowling'in adının silinmesini istiyor.

    J.K. Rowling / Facebook

    Harry Potter serisinin yaratıcı ismi J.K. Rowling, attığı tweetlerle sosyal medyanın gündemine oturdu. LGBTQ+ bireylerin var olmaları hakkında sarf ettiği sözler, homofobik olduğunu düşündürdü. Bu durumda hayranlar Harry Potter serisinden J.K. Rowling'in adının silinmesi gerektiğiyle ilgili yorumlar yazmaya başladı.

    J.K. Rowling, geçtiğimiz gün içerisinde "Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate / Fikir: COVID-19 sonrasında adet gören insanlar için daha eşitlikçi bir dünya yaratmak" isimli bir yazıyı paylaştı. Yazının başlığında yer alan "adet gören insanlar" kısmı J.K. Rowling'in odak noktası oldu. 'Kadın' kelimesinin kullanılmamasından rahatsızlık duyan Rowling'e cinsiyetleri toplumun dayadığı ve kullanılan dilin de bu baskıya karşı gelerek düzenlenmesi gerektiği açıklandı. Ancak Rowling burada tartışmayı sonlandırmadı.

    J.K. Rowling bir diğer tweet'inde trans ve eşcinsel bireylerin varoluşlarıyla ilgili çıkarımlar yapmaya başladı: "Eğer cinsiyet kavramı gerçek değilse, o zaman hemcinslerden hoşlanma durumu da olamaz. Eğer cinsiyet gerçek değilse o zaman global olarak kadın varlığı silinir. Transları tanıyor ve seviyorum. Ama cinsiyetleri silmek hayatlarımızdaki birçok önemli tartışmayı da yok eder. Gerçeği konuşmak nefretle ilgili değildir. Translara onlarca yıldır empati yapan benim gibi kadınlar, onlara yakınlık duyuyor. Çünkü kadınlarla aynı açılardan erkek şiddetine karşı savunmasızlar...."

    Rowling'in bu sözleri dünya çapında cinsiyet sınırlarına karşı çıkan herkesi kızdırdı. Harry Potter hayranları ise artık serinin yazarının Daniel Radcliffe olmasını istediklerini belirtmeye başladı. Bazı hayranlar ise sadece Rowling'in Harry Potter dünyasını devam ettirmesini istedikleri için sustuklarını söylediler. Hatta insanlar Rowling'e "trans dışlayıcı feminist" lakabını takmaya başladı. Rowling'in yıllar öncesinden itibaren itibar kaybı yaşadığı biliniyor. Ancak bu olaylar yazarı içinden çıkılamaz bir duruma götürebilir gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top