Hesabım
    Coronavirüsü Hayvanların Gözünden Anlatan "Evde Hav Türkiye" Geliyor

    Evde Hav Türkiye, salgın dönemini anlatacak.

    Coronavirüs salgınının tüm dünyayı aylardır evine kapatması sonucunda, yaşam evlere sığdırılmış durumda. Ancak bu durumdan yalnızca insanlar etkilenmedi. Nisan Uğur, yazdığı ve çektiği kısa metraj film "Evde Hav Türkiye" ile hayvanların gözünden coronavirüs salgınını anlattı.

    Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ortak karar ile birlikte Türkiye'de Mart ayı içerisinde karantina dönemi başlamıştı. Bununla birlikte tüm eğlence ve turizm sektörü de kendini kapattı. Evlere kapanan insanlar farklı aktivitelerle yaratıcılıklarını geliştirmeye başladı. Tüm dünyayı hem ekonomik hem de psikolojik anlamda olumsuz etkileyen coronavirüs salgını şimdiden filmleştirilmeye başlandı. Dünyada örnekleri görülen coronavirüs salgını filmlerinden biri de Türkiye'de çekildi. Nisan Uğur'un yazıp çektiği "Evde Hav Türkiye" Uğur'un köpeği Alex'in gözünden salgını anlatıyor. Tasmasını virüse kaptıran insanlara gönderme yapan Evde Hav Türkiye, hayvanların gözünden eve kapanma sürecini konu ediniyor.

    Genç yönetmen Nisan Uğur, daha önce de çektiği kısa film Zinko ile 12 yaşındayken Rotary Kısa Film Yarışması'ndan ödüle layık görülmüştü. Evde Hav Türkiye, Uğur'un ikinci kısa metrajı olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top