Hesabım
    Timur Bekmambetov, Universal'a 5 Yeni Screenlife Filmi Yapacak

    Bekmambetov, Screenlife tekniğiyle sanal ortam filmleri çekecek.

    Başarılı yönetmen Timur Bekmambetov, Screenlife projesiyle yeni filmler üretmeye devam ediyor. Coronavirüs günlerinde sosyal mesafe korunarak, karantina altındayken çekimlerin gerçekleştirilebilecek olması, Bekmambetov ile Universal'ın anlaşma yapmasını sağladı. Yönetmen, Universal için 5 yeni film çekecek.

    Wanted, Night WatchBen-Hur gibi yapımların başarılı yönetmeni Timur Bekmambetov, bir süredir Screenlife sistemi üzerinde çalışıyordu. İçerik üretmeyi kolaylaştıran ve sanal ortamdan filmler çekmeyi sağlayan Screenlife, Universal ile yönetmenin tekrardan anlaşma imzalamasına neden oldu. Yönetmen, Universal için 5 yeni film çekmeye hazırlanıyor. Bekmambetov, bu şekilde daha önce de Unfriended, Searching, Profile gibi yapımlara imzasını atmıştı. Bilgisayar aracılığıyla ekran görüntüleri ve web kameraları kullanılarak çekilen bu filmler, dijital suçları işliyor, gerilim ve bazen de korku dozunu artırıyor.

    Coronavirüs sürecinde evlerden film çekme imkanı sağlayan Screenlife tekniği hakkında Bekmambetov şu sözleri sarf etmişti: "Çok doğal bir prodüksiyon süreci. Ve son birkaç ayda öğrendiklerimize göre kısıtlamalar boyunca çalışmaya izin veren tek prodüksiyon teknolojisi bizimki. Oyuncum Londra'da, onun ekranını Los Angeles'tan kaydedebiliyorum ve Sidney'de bulunan başka bir oyuncuyla birlikte ekran önünde rol yapabiliyor, iletişim kurabiliyor. Konuşmalarını kaydediyorum ve bu normal film çekimleriyle aynı şey. Bir hikaye var, bir dram var, romantik bir hikaye ve birbirleriyle etkileşime geçebiliyorlar. Ben de etkileşimi kaydediyorum. Bu yalnızca Skype ve Windows'taki ya da konferans sistemindeki yüzlerle ilgili değil. Aynı zamanda karakterin ekranı da var. Öğrendiğim şey, bu işteki en önemli şeyin karakterin davranışları olduğu. Eğer ekranımı görüyorsanız, ne hissettiğimi, ne yaptığımı, neyi hayal ettiğimi biliyorsunuzdur."

    Timur Bekmambetov'un projelerinin tam olarak ne zaman hayata geçirileceği henüz duyurulmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top