Hesabım
    Percy Jackson Serisinin Yazarı Rick Riordan, Filmleri Sevmemiş!

    Rick Riordan, yıllar sonra Percy Jackson filmleri hakkında konuştu.

    Logan Lerman başrolüyle yıllar önce hayata geçirilen Percy Jackson uyarlama serisi yeniden gündeme geldi. Şimdilerde dizisinin çekilmesi için hazırlık yapılan Percy Jackson'ın yazarı Rick Riordan, Disney+'ın film uyarlamalarını sansürlemesi hakkında konuştu. Ayrıca filmleri neden sevemediğinden bahsetti.

    2005 yılında yayınlanmaya başlayan Percy Jackson kitap serisi The Lightning Thief, The Sea Monsters, The Titan's Curse, The Battle of The Labyrinth, The Last Olympian eserlerinden oluşuyordu. Kitaplar 2010 yılında beyaz perdeye uyarlanmaya başlandı. Ama son derece başarısız olarak akıllarda kaldı. Yıllar sonra, bu kez de seri için bir dizinin çekileceği konuşuluyor. Bu sırada Disney, filmleri hatırlatmak için Disney+ platformunda izlemeye açtı. Ancak hiç de orijinalindeki haliyle değildi. Las Vegas'taki kumarhane sahnesi sansürlenmişti.

    Kitapların yazarı Rick Riordan da sosyal medya üzerinden ona bu konuda gelen soruları cevapladı: "Disney+'ın neden o sahneyi sansürlediğini bilmiyorum. Ama belli ki bu bir hata. Tüm filmi sansürlemeliler. İki saatlik boş ekran olmalı. Sizler için bu yalnızca birkaç saatlik eğlence. Benim için ise filmleri yapmamaları için yalvardığım zamanlar hayatımın kıyma makinesinden geçmesi gibi bir şey. Ama her şey yolunda. Yakın zamanda bunları telafi edeceğiz. Filmleri hala görmedim, görmeyi hiç de düşünmüyorum. Senaryoları okurken onları yargılamıştım. Çünkü her şeyden önce hikayeyi önemsiyorum. Kesinlikle rol alan yetenekli oyunculara karşı değilim. Onların hatası değil. Oyuncuların bu karmaşanın ortasına sürüklenmesine üzüldüm."

    Aslına bakılırsa, Percy Jackson'ın dizisini de Disney+ hazırlayacak. Bu durumda her ne kadar Rick Riordan yeni diziden umutlu olsa da, genel izleyiciye hitap etmek için kitaplardaki birçok detaya yer verilmeyebilir. Disney+, arşivindeki kimseye zararı olmayan ve dikkat çekmeyen yapımları sansürlemeye devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top