Hesabım
    Emma Watson, J.K. Rowling'in Yarattığı Transfobik Tartışmaya Dahil Oldu

    Emma Watson'dan da Rowling'e cevap geldi.

    Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling'in birkaç gün önce başlattığı transfobik tartışmalar gün geçtikçe büyüyor. Daniel Radcliffe ve Katie Leung'un ardından yıldız oyuncu Emma Watson da Rowling'e cevap verdi. Watson, transfobik görüşün karşısında durmayı tercih etti.

    Dünya çapında gittikçe yayılan görüşe göre cinsiyetler kalıplara sığdırılmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde buna istinaden "kadın" kelimesi kullanmak yerine kadınlığın daha kapsayıcı olması adına "adet gören insanlar" kalıbı kullanılmıştı. Bunun üzerine J.K. Rowling transların kadın olmadığını belirten birkaç tweet atarak takipçilerini şaşırtmıştı. Büyük bir tartışmaya neden olan Rowling'e tepkiler gittikçe büyüdü. Daniel Radcliffe tartışmaya katılarak Rowling'in sağlık uzmanlarının söylediklerine karşı geldiğini ve doğrulanan gerçeklere karşı çıkamayacağımızı belirtmişti. Katie Leung ise trans kadınlara destek olmak için düzenlenen bağış kampanyalarını paylaşarak tepkisini gösterdi.

    Çok geçmeden Harry Potter filmlerinin bir diğer yıldızı Emma Watson da bu tartışmaya dahil oldu. Watson "Trans insanlar kim olduklarını söylüyolarsa o kişidirler. Sorgulanmadan ya da söyledikleri kişi olmadıklarını söyleyen birileri olmadan hayatlarını yaşamayı hak ediyorlar."

    Sosyal medya Rowling'in tweet'inden sonra kelimenin tam anlamıyla ikiye ayrıldı. Ona karşı çıkan birçok insan olmasının yanı sıra söylediklerini savunan da birçok takipçi bulunuyordu. Tartışmanın nasıl sonlanacağı merakla bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top