Hesabım
    Salma Hayek'in Bağış Kampanyasına Guillermo Del Toro ve Alejandro González Iñárritu Katıldı

    Salma Hayek coronavirüs bağış kampanyası düzenliyor.

    Salma Hayek coronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden sinema ve televizyon sektörü çalışanları için bağış kampanyası düzenliyor. Kampanyaya Oscar ödüllü yönetmenler Guillermo Del Toro ve Alejandro González Iñárritu da katıldı.

    Salma Hayek, Guillermo Del Toro ve Alejandro González Iñárritu'nun bağışları ve destek çalışmalarıyla birlikte, coronavirüs salgını sırasında işini kaybeden sektör çalışanlarına 440.000$ fon toplandı. Bağış duyurusu geçtiğimiz gün Meksika Akademisi tarafından duyuruldu. Alejandro Innaritu bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Bu hareket, kendimizden başka kimseden bir şey istemeden sektördeki meslektaşlarımız ile bir dayanışmadır." Tüm bu bağışlardan toplananlar sayesinde, sektör çalışanlarına kişi başı 885$ verileceği söyleniyor.

    Tabii toplanan bağış, oyunculara ya da yönetmenlere değil, makyaj, ses, kamera, kostüm ve görüntü konusunda çalışanlara gidecek. Sinema sektöründen birçok isim coronavirüs konusunda bağış kampanyası üstlenmişti. Bağış yapacak olanlara karşılık olarak karantinada görüntülü konuşma benzeri ödüller konuluyordu. Şimdiye kadar Avengers ekibinden David Lynch'e kadar birçok isim bu tür bağış kampanyalarına destek verdi. Ayrıca Netflix, sektörde saatlik olarak çalışanlara özel bir fon oluşturmuştu. Ülkemizde ise İKSV, Netflix ve Sinema Televizyon Sendikası benzer bir sisteme imza atmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top