Hesabım
    Netflix, Aaron Sorkin’in ‘The Trial of the Chicago 7’ Filminin Haklarını İstiyor!

    Netflix, anlaşma için yakın zamanda görüşmeler yapacak.

    Netflix, Aaron Sorkin’in iddialı filmi “The Trial of the Chicago 7”nin küresel haklarını elde etmek için bir anlaşma yapmak istiyor. Film, 1968 Demokratik Ulusal Kongresi sırasında ortaya çıkan, federal hükümet tarafından komplo ile suçlanan, Vietnam Savaşı karşıtı protestolarda bulunan yedi eylemcinin oluşturduğu Chicageo Yedilisi'nin hikayesine odaklanıyor. 

    Protestonun organizatörleri arasında Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden ve Bobby Seale vardı ve duruşmaları tarihteki en şöhretli duruşmalardan biri oldu. Bu, başkanlık seçim yılında ve ırksal adaletsizliğe karşı protestoların başladığı bir zamanda sükse yapabilecek bir hikaye. Cross Creek filmi finanse etti ve yapımcılığını üstlendi. “The Trail of the Chicago 7”nin oyuncu kadrosunda; Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Yahya Abdul-Mateen II, Frank Langella, William HurtMichael Keaton ve Mark Rylance gibi önemli oyuncular bulunuyor.

    Senaryoları arasında “The Social Network”, "A Few Good Men“, "West Wing" ve "The Newsroom" bulunan Sorkin, bu filmi de yazacak ve yönetecek. Yönetmen olarak da bir yeraltı poker imparatorluğunun arkasındaki kadının hikayesi olan “Molly's Game”i yönetti. Filmde Jessica Chastain rol aldı ve Sorkin senaryo için Oscar adaylığı aldı. The Social Network senaryosu ise kendisine Oscar Ödülü kazandırdı. 

    Satın alma işlemi gerçekleşirse, Netflix’in Oscar ihtimal listesine bir film daha eklenmiş olacak. Platformun, önümüzdeki aylarda yayınlamak için anlaştığı filmler arasında David Fincher’ın “Mank” Ramin Bahrani’nin “White Tiger” Ron Howard’ın “Hillbilly Elegy” ve George C. Wolfe’un “Ma Rainey’s Black Bottom” filmleri bulunuyor. Hali hazırda, Spike Lee'nin "Da 5 Bloods" filminin de olduğu düşünülürse, Netflix'in Oscar umudu bir hayli fazla görünüyor. Paramount Pictures başlangıçta filmi 25 Eylül 2020'de limitli olarak gösterime sokmayı ve 16 Ekim'de ev sinemasına getirmeyi düşünüyordu. Şimdi ise, Oscar için vizyon şartı da esnetildiği için kasım ayında bir Netflix gösterim anlaşması gelebilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top