Hesabım
    "Batman" Filmleriyle Tanınan Ünlü Yönetmen Joel Schumacher Hayatını Kaybetti

    8 MM, A Time to Kill ve Lost Boys filmlerininin yönetmeni Schumacher yaşamını yitirdi

    Evan Agostini/AP

    80 yaşında olan ve bir süredir kanserle mücadele eden ünlü yönetmen Joel Schumacher, hayata gözlerini yumdu. 80 ve 90'lı yıllarda modaya da yön veren filmler çeken Schumacher, yönetmenlik kariyerine başlamadan önce kostüm tasarımcı olarak filmlerde görev almıştı. Schumacher en çok Batman filmleriyle tanınıyordu.

    Çektiği iki TV filmi sonrası, 1981 yapımı The Incredible Shrinking Woman'la sinema yolculuğuna başlayan Schumacher, ilk önemli çıkışını 1987 yapımı Lost Boys'la yaptı. 90'lı yıllara Flatliners filmiyle başlayan başarılı yönetmen, 1993 yılında Michael Douglas'ın yıldızlaştığı Falling Down filmiyle konuşuldu. Bu başarısı ona en önemli filmlerinin ve en çok tanınacağı filmlerin kapısını araladı ve 90'lı yılları üst üste harika filmlerle noktaladı. 1995 yılında Batman Forever, 1996 yılında ırkçılık karşıtı A Time to Kill, 1997 yılında Batman and Robin ve 1999 yılında Robert de Niro ile Phillip Seymour Hoffman'ın rol aldığı Flawless filmlerini çekti ve bütün dünyada tanınmayı başardı.

    2000'li yılların ilk on yılını, Tigerland, Bad Company, Phone BoothPhantom of the Opera ve Number 23 gibi aksiyon ver gerilim filmleriyle geçiren Schumacher, son yıllarda Twelve, Blood Creek ve Tresspass gibi vasat filmlerle izleyici karşısına çıktı. Son olarak 2013 yılında Hous of Cards'ın iki bölümüne imza atan yönetmen, 22 Haziran 2020 tarihinde kanserle mücadelesinde yenik düştü ve yaşamını yitirdi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top