Hesabım
    Pandemi Dönemi Yeni Sinema Kuralları Nasıl Olacak?

    Bakanlıktan yeni bir genelge paylaşıldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan coronavirüs döneminde normalleşme koşullarına göre oluşturulan yeni kurallar paylaşıldı. Genelge halinde sunulan yeni kurallar, sinemaların nasıl açılacağı bilgilerini de içeriyor. Ancak daha önce yasaklı olan bazı şeylere yeni genelgeyle birlikte izin verildiği görüldü.

    Coronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından itibaren kapatılan ve tutunma mücadelesi veren sinemalar, yeni kurallarla birlikte Temmuz ayı içerisinde açılışını yapacak. Bu açılış ile birlikte hayatımıza yeni kurallar girecek. Daha önce belirtilenlere göre sinema salonunda büfe bulunmayacak, salon girişlerinde ateş ölçülecek ve maskeyle girilecek, yan yana oturulamayacak ve salon kapasitesinin belli bir seviyesinin üstüne çıkılmayacaktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre büfelerin açılmasına izin verilecek. Salonların en fazla %60'ı dolu olabilecek ve izleyiciler birer koltuk mesafeyle oturacaklar.

    Sinemaya giriş sırasında maskesi olmayanlara maske temin edilecek ve film süresince maskeler çıkarılmayacak. Ancak büfelerden alınan yiyecek içecekler için istisna sağlanacak. Ancak yiyecek bulunduran izleyiciler için koltuk mesafesi ikiye çıkarılacak. Şartların takip ettiği üzere sinemada bulunan salon sayısının üçte biri kullanılacak. Aynı aileden olan bireyler ise yan yana oturabilecek. Ancak izleyicilerin aynı aileden olup olmadığının tespitinin kimlik sorgulaması dışında nasıl yapılabileceği bilinmiyor.

    Sinemalar 1 Temmuz tarihinden itibaren tüm dünya gibi açılışını yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top