Hesabım
    "Satıcı" Filminin Yıldızı Taraneh Alidoosti, Hapis Cezasına Çarptırıldı

    İranlı başarılı oyuncu Taraneh Alidoosti, hapis cezasıyla karşı karşıya!

    Asghar Farhadi'nin imzasını attığı "Satıcı" filminin başarılı oyuncusu Taraneh Alidoosti, İran'da devlete karşı geldiği suçlamalarıyla hapis cezasına çarptırıldı. 5 aylık hapis cezası alması uygun görülen oyuncu, daha önce de Amerikan hükümetini eleştirerek bir cesaret örneği göstermişti.

    2017 yılında Oscar ödülüne layık görülen The Salesman filminin yıldızı Taraneh Alidoosti, devlete karşı çıktığı ve propaganda yaptığı gerekçesiyle hapis cezası aldı. Taraneh Alidoosti, bir kadına polisin saldırdığı bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Bu nedenle oyuncu 5 ay boyunca hapis cezasını çekmek zorunda kalacak gibi görünüyor. Taraneh Alidoosti, The Salesman'ın Oscar'a aday gösterildiği zamanlarda Trump'ın getirdiği seyahat yasağını protesto etmişti.

    İranlı gazeteci Giso Faghfouri, Alidoosti'nin hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Hukuk ve Parlamento İşleri Başkan Yardımcısı'nın şikayetinin ardından Taraneh Alidoosti beş aylık hapis cezasına çarptırıldı. Kolluk kuvvetleri aşağılamaktan sorumlu tutuluyor. Daha önce de 21 Ocak'ta tutuklanmış, ama kefalet ile serbest kalmıştı. Şimdi ise iki yıldır ertelenen hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi verildi."

    Oyuncuyu son olarak İran yapımı Shahrzad dizisinde görme imkanı yakalamıştık. The Salesman filmi ise En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde Oscar ve En İyi Aktör, En İyi Senaryo dalında Cannes'da ödülün sahibi olmuş, Golden Globe'a aday gösterilmişti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top