Hesabım
    Taika Waititi'nin Film Şirketi, Yerlilerin Sömürgeleşmesiyle İlgili Film Çekecek

    Piki Films, yeni filmler geliştiriyor.

    Boy (2010)

    Oscarlı yönetmen Taika Waititi'nin kurusucu olduğu prodüksiyon şirketi Piki Films altında sömürgeleşmeyi konu edinen yeni projeler üretiliyor. Yeni Zelanda yerlileri tarafından yazılacak olan üç yeni film bulunuyor. Ancak yönetmen koltuğuna kimlerin geçeceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

    Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi, Maori halkını anlatan filmleri prodüksiyon şirketi Piki Films aracılığıyla hayata geçirmeye hazırlanıyor. Waititi'nin projelere prodüksiyon dışında bir şekilde katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Filmlerden biri Tina Makereti'nin romanı "The Imaginary Lives of James Poneke"den uyarlanacak. The Imaginary Lives of James Poneke, 1840'lı yıllarda yaşayan bir Maori gencinin Londra'ya uzanan macerasını konu ediniyor. Çocuk ilk başlarda Londra'da bulunmaktan zevk alır; ancak sonrasında Maori olmanın vahşi olmakla bağdaştırıldığını anlayıp ırkçılığa maruz kalacaktır.

    İkinci film, Angella Dravid'in ödüllü stand-up show'u Down the Rabbit Hole uyarlaması olacak. Film, show'da Dravid'in anlattığı gibi dünyanın öbür ucunda bulunan bir adamla üç kez evlenme girişiminde bulunmasını konu edinecek. Bu gişirimlerinin ardından yanlışlıkla İngiliz hapishanesinde mahkum olacak ve kendini bulacaktır. Son proje, Michael Bennett ve Jane Holland'lı Better the Blood olacak. Bu yapım bir Maori dedektifini odağına alacak. Takıntılı dedektif, birer birer yerli halkı sömürgeleştirmeye çalışanların peşine düşüp intikam alacaktır.

    Piki Films, Taika Waititi'nin Hunt For The Wilderpeople ve Jojo Rabbit filmlerinin prodüksiyonunu üstlenmişti. Yeni filmlerin ne zaman hayata geçirilmeye başlanacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top