Hesabım
    Sundance Film Festivali, 2021'de Sınırlarını Genişletecek

    Sundance Film Festivali'nin Amerika'nın çeşitli şehirlerinde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    Usta oyuncu Robert Redford'dan ilhamını alarak kurulan Sundance Film Festivali, coronavirüs pandemisine göre kurallarını değiştirecek. Festival başkanı Tabitha Jackson'ın yaptığı açıklamaya göre, festival 2021 yılında yalnızca Utah'ta gerçekleştirilmeyecek. Festival, Amerika'daki farklı şehirlere doğru genişletilecek.

    Her yıl onlarca bağımsız sinema filmlerini ve sanatçıları konuk eden Sundance Film Festivali, coronavirüs salgınına alışmaya çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz Ocak ayının sonunda gerçekleştirilen Sundance, önümüzdeki yıl daha farklı bir şekilde karşımıza çıkacak. Amerika'nın Utah eyaletinin Park City şehrinde gerçekleştirilen festivalin gelecek yılki hedefi, Amerika'nın farklı şehirlerindeki izleyicilere ulaşabilmek. Uzun bir süre boyunca çoğu ülkenin vatandaşı yurt dışına çıkamayacak gibi görünüyor. Festival yönetimi de en azından Amerika'daki izleyicilerin festivale katılımını amaçlıyor.

    Ayrıca Sundance Film Festivali sanala da dönüştürülecek. Evden de izleyicilerin ulaşabilmesi sağlanacak, böylece daha önce hiç olmadığı kadar çok izleyici karşısına çıkabilecek. Şimdiden festivalin New York, Los Angeles, Detroit, Atlanta gibi şehirlerdeki sinemalarla görüştüğü açıklandı. Festivalin online sistemi şu anda geliştirme aşamasında. Online festival yalnızca film gösterimleri ile sınırlı olmayacak. Ayrıca farklı etkinliklerin de gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top