Hesabım
    Oscar Ödülleri Yarışı Şimdiden Başladı!

    Akademi üyeleri, Oscar'a aday olabilecek filmleri izlemeye başladı.

    Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar Ödülleri bu yıl da heyecanla bekleniyor. Coronavirüs salgını nedeniyle gösterime giremeyen filmler göz önünde bulundurularak birkaç ay ertelenen Akademi Ödülleri'nde yarış şimdiden başlamış gibi görünüyor. Akademi üyeleri, birçok filmi evlerinden streaming yoluyla doğrudan izliyor.

    Resmi açıklamalara göre Akademi üyeleri streaming yoluyla aday adayı kapasitesi olan filmleri izlemeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda üyeler, DVD yoluyla da filmleri izleyebiliyorlardı. Ancak salgından korunma kapsamında DVD gönderilmesi yasaklandı. Oscar Ödülleri için Akademi üyelerinin izlemeye başladığı filmler arasında Spike Lee imzalı Da 5 Bloods, Netflix romantik komedisi The Half of It, Judd Apatow'un yeni filmi The King of Staten Island, Sundance ödüllü Never Rarely Sometimes Always, Military Wives, Lost Girls gibi yapımlar bulunuyor. Şimdilik bu yapımlar arasında Oscar aday adayı olma olasılığı bulunan sınırlı film bulunuyor.

    Akademi, son zamanlarda çıkış tarihi uygunluk kurallarını da pandemi sebebiyle değiştirdi. Bir uzun metrajlı filmin aday olabilmesi için vizyon aralığı 1 Ocak 2020 - 28 Şubat 2021 olarak belirlendi. Özel kategoriler için son teslim tarihi (animasyon filmi, belgesel film, kısa belgesel, uluslararası uzun metraj film, animasyonlu kısa film ve canlı kısa film) 1 Aralık 2020 olarak belirlendi. En iyi film, orijinal müzik ve orijinal şarkı dahil olmak üzere genel kategoriler için son teslim tarihini de 15 Ocak 2021 olarak değiştirdi.

    93. Akademi Ödülleri 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top