Hesabım
    RTÜK, MUBI'ye Lisans Alması İçin Süre Verdi

    MUBI platformu dahil olmak üzere birçok televizyon kanalına süre verildi.

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bugün yaptığı açıklamayla birlikte çeşitli platform ve televizyon kanallarından lisans almalarını istediğini açıkladı. 72 saat içerisinde lisans alınmazsa MUBI platformunun da dahil olduğu televizyon kanalları kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olacak.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde RTÜK, yeni bir yasayı yürürlüğe sokmuştu. Bu yasaya göre, yayın yapan her platform ve kanalıni RTÜK'e başvuru yaparak lisans alması gerekiyordu. Ancak henüz lisans alamayan kuruluşlar olduğu belirtildi. “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi kapsamında yayıncılık faaliyetlerine devam edebilmek için MUBI, Cine5, Sinop Yıldız TV, Aras TV ve Kanal 58'den lisans almaları talep edildi. RTÜK bunun için 72 saatlik bir süre verdi. Aksi halde yayın hakları tamamen ellerinden alınacak.

    Yayın yapan kuruluşlar arasında en çok ilgi çeken MUBI oldu. 2007 yılında Amerika'da Efe Çakarel tarafından kurulan MUBI, sanat sineması için sinemaseverlere yeni bir soluk tanıyor. Ayrıca bu yıl İstanbul Film Festivali ile de anlaşma yaparak izleyicilere önceki yıllardaki festival filmlerini izleme şansı tanımıştı.

    Gündemde olan bir diğer konu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Netflix benzeri yayın kuruluşları ile sosyal medyaya kısıtlama getirileceği açıklaması oldu. Henüz kesin kararlar olduğu belirtilmese de, yayın yapan bu özel şirketlerin devlet kontrolü altına girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top