Hesabım
    Netflix ve Aaron Sorkin, "The Trial of the Chicago 7" Anlaşmasını Tamamladı

    Film, 2020 yılında Netflix'te izleyiciyle buluşacak.

    Netflix, 2020 yılı içerisinde yayınlanmak üzere, Aaron Sorkin’in Cross Creek Pictures'la ürettiği ve yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olduğu “The Trial of the Chicago 7” filmi için dünya çapını kapsayan bir gösterim hakkı anlaşması yaptı. 20 Haziran'da Netflix'in bu konuda görüşmeler başladığı bildirilmişti ve anlaşma çok uzun sürmeden nihayete erdi.

    Drama, Chicago'daki 1968 Demokratik Ulusal Konvansiyonu sırasında yaşanan ve şiddete dönüşen barışçıl protestolar sonrası gerçekleşen mahkeme sürecini anlatıyor. Protesto organizatörleri (Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden ve Bobby Seale dahil) bir isyanı kışkırtmak ve komplo kurmakla suçlandı. Hoffman, Sacha Baron Cohen tarafından canlandırılırken, Hayden rolünü Eddie Redmayne üstleniyor. Jeremy Strong ise Rubin olarak karşımıza çıkacak ve Yahya Abdul-Mateen'in Seale performansı ana kadroyu tamamlamış olacak. Dİğer rollerde ise; Michael Keaton, Ramsey Clark olarak, John Carroll Lynch sanık David Dellinger rolüyle, Alex Sharp davalı Rennie Davis performansıyla ve Frank Langella Yargıç Julius Hoffman olarak karşımıza çıkacak. Oscar ödüllü Mark Rylance da avukat William Kuntsler rolüyle filmde yer alıyor.

    Netflix, “The Trial of the Chicago 7”ı potansiyel ödül adayı filmlerden biri olarak görüyor ve çok güveniyor. Hikayenin merkezindeki politik temaları da hesaba katarsak, filmin 3 Kasım'daki ABD seçimlerinden önce yayınlanması sürpriz olmaz. Yapımcılar Marc Platt, Stuart Besser, Matt Jackson ve Tyler Thompson olurken, baş yapımcılar Laurie MacDonald, Walter Parkes, Marc Butan, Anthony Katagas, James Rodenhouse ve Nia Vazirani olacak.

    Aaron Sorkin, “Social Network” senaryosuna uyarlama senaryo dalında Akademi Ödülü kazandı ve “Moneyball” ile “Molly's Game” senaryolarıyla da aday gösterildi. Steve Jobs filminin sebaryosuyla da Altın Küre kazanmayı başardı. Sorkin, son olarak Lucy and Desi filminin senarysouyla meşguldü. Kendisini bu yıl iki önemli filmin senaryosuyla adaylık yarışında görebiliriz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top