Hesabım
    Harry Potter Temalı Siteler, J.K. Rowling'e Sırtını Döndü

    Harry Potter hayran siteleri, J.K. Rowling ile ilgili hiçbir şeye yer vermeme kararı aldı.

    Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling, sarf ettiği transfobik sözler nedeniyle tüm Harry Potter dünyasından dışlanmaya başladı. Trans dışlayışı feminist ilan edilen Rowling'e dair hiçbir Harry Potter sitesinde bilgi verilmeyeceği, fotoğraflarının kullanılmayacağı açıklandı.

    J.K. Rowling, geçtiğimin haftalarda sosyal medya üzerinden transların kadın olmadığını, yalnızca regl gören kadınların gerçekten kadın olabileceğini savunan düşüncelerini paylaşmıştı. Bunun sonucunda ise birçok ünlü isim de dahil olmak üzere tüm Harry Potter hayranlarından ve sosyal medya kullanıcılarından tepki gördü. Daniel RadcliffeEmma Watson gibi önemli isimler açıklamalarda bulundular. Şimdi ise Harry Potter hayran sitelerinden bir karar geldi.

    İki çok büyük kitleye sahip olan Harry Potter sitesi olan Leaky Caldron ve Mugglenet açıklama yaptı. Söylediklerine göre Rowling'in kişisel görüşleri, kitaplarındaki anafikirle çatışıyor. Ayrıca Rowling'in düşünceleri, insanlara zarar verici ve gerçekleri yansıtmıyor. Farklı olan insanları kabul etme konusunda geri adım atılmasına neden oluyor ve Harry Potter kitaplarında bunların tam tersini öğütlüyor.

    Bu doğrultuda Harry Potter websiteleri, J.K. Rowling'in sitesine yönlendiren linkleri artık paylaşmayacak, onun fotoğraflarına sitelerde yer vermeyecekler ve yarattığı fantastik dünya dışında yazar hakkında bir şey yazılmayacak. Tartışmaların bu şekilde J.K. Rowling'in kariyerine zarar vermesi kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top