Hesabım
    Müzisyen Duffy, "365 Gün" Filminin 'Tecavüz Güzellemesi' Olduğunu Söylüyor

    Duffy, tartışmalı film 365 Gün hakkında yorum yaptı.

    Netflix'te gösterime giren Polonya yapımı erotik film "365 DNI" olay yaratmaya devam ediyor. Bu kez de şarkıcı Duffy, film hakkında yorum yaptı ve oldukça sert konuştu. Duffy, 365 Gün'ün bir tecavüz güzellemesi olduğunu ifade eden sözlerini change.org üzerinden başlattığı kampanya sayesinde paylaştı.

    Grinin Elli Tonu serisine benzetilen 365 Gün, bir tartışma konusu olarak gündemdeki yerini koruyor. Neredeyse hiçkimse tarafından beğenilmeyen, ama yine de birçok ülkede Netflix'in en çok izlenen filmi olan 365 Gün, erotik bir hikaye işleyişine sahip. Müzisyen Duffy, filmi izlemesinin ardından sarf ettiği sözlerle sosyal medyanın gündemine oturdu. Duffy, 365 Gün'de yer alan şeyleri kendisinin yaşadığını ve bunların hiç de zevk verici bir durum olmayıp suç teşkil ettiğini açıkladı.

    Müzisyen, change.org'dan bir kampanya başlattı ve kampanya açıklamasında "Son zamanlarda çileden çıkaran bir konu hakkında halka açık yazı yazmıştım. Uyuşturuldum, kaçırıldım, insan ticaretine maruz kaldım ve tecavüze uğradım. Detaylarını online olarak bulabileceğiniz kişisel hesabımdan bir açıklama paylaştım. Bugün, size ulaşıp Netflix'te yayınlanan 365 Gün'ün ne kadar sorumsuz olduğunu anlatmak dışında ne düşüneceğimi, söyleyeceğimi ya da yapacağımı bilmiyorum. Size yazmamı gerektiren bu pozisyonda olmak istemiyorum. Ama çektiğim acının getirdikleri beni buna itiyor. Bunun nedeni 'yetişkin erotik' olarak sunulan şiddet dolu deneyim. 365 Gün, seks ticaretine, kaçırmaya ve tecavüze güzelleme yapıyor. Bu durum hiçkimsenin eğlence anlayışı olmamalı ya da o şekilde tanımlanmamalı, reklamı yapılmamalı."

    365 Gün'ün konusu ise şöyle: Sicilya Mafya ailesinin bir üyesi olan genç ve yakışıklı Massimo Torricelli, babasının öldürülmesinin üzerine onun yerine geçer. Genç bir kadın olan Laura ise, Verşova’da lüks bir otelde satış direktörü olarak çalışır. Kariyer hayatında oldukça başarılı olan Laura’nın özel hayatında işler pek de yolunda gitmez. Erkek arkadaşı Martin ile ilişkisine son bir şans veren Laura, sevgilisi ve birkaç arkadaşı ile birlikte Sicilya’ya gider. Bu gezi Laura’nın hayatının değişmesine neden olur. Sicilya’da yolu Massimo ile kesişen Laura, adanın en tehlikeli adamı tarafından kaçırılır. Massimo, Laura’nın kendisine aşık olması için ona 365 gün süre verir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top