Hesabım
    Disney, ‘The Empire Strikes Back’in 4K Versiyonunu Sinemalar İçin Hazırlıyor!

    Star Wars hayranlarına müjdeli haber Disney'den geldi.

    Disney, sinemada “Star Wars: The Empire Strikes Back”in 4K versiyonunu yayınlama planlarına geri döndü. Karar, filmin orijinal versiyonunun İngiltere sinemalarının yeniden açılışının bir parçasını oluşturacağı ortaya çıktıktan sadece birkaç hafta sonra gelmiş oldu. Birleşik Krallık sinemalarında “Empire Strikes Back” standart 2K olarak gösterilecek ve Disney, harika bir 4K planıyla bunu tüm dünyaya dağıtacak.

    Mouse House, son üç hafta boyunca katılımcılarla görüşmelere katıldı ve sona erdikten sonra, orijinal üçlemenin UHD versiyonunun sinemalarda ilk kez gösterildiğini ve 4K sürümü için yeni planların yapıldığını bildirdi. Avrupa sineması devi Vue, başlangıçta 4K versiyonu İngiltere sinemalarında göstermek için projede yer aldı ama bu haftanın başlarında planların değiştiğini ve filmin sadece 2K gösterileceğini söyledi. Çoğu eleştirmen ve Star Wars hayranına göre serinin en iyi ve en önemli filmi olan 1980 yapımı The Empire Strikes Back'in 4K baskısı şu ana kadar yalnızca streaming platformu Disney Plus ve mart ayının sonunda piyasaya çıkan Skywalker Saga setiyle birlikte satılan 4K Blu-Ray aracılığıyla kullanıma sunuldu.

    Disney’in sinemalarda 4K The Empire Strikes Back oynatma planı pek çok açıdan, küresel bir pandemi sırasında toparlanmaya başlayan salonlara ve katılımcılara da bir yardım niteliğinde olacak. Star Wars hayranlarının çokluğu ve serinin en iyi filmlerinden birinin 4K izlenme ihtimali salonlara seyirci çekecektir.

    Sadece bir hafta önce Disney, "Mulan"'ı 24 Temmuz çıkış tarihinden 21 Ağustos'a kadar ertelemek zorunda kaldı. Çünkü, kimsenin aynı hafta vizyona girmek istemeyeceği "Tenet" yeni bir tarih dalgalanması yarattı. İngiltere'deki katılımcılar Vue ve Cineworld de bu değişiklikten sonra, açılış tarihlerini 10 Temmuz'dan 31 Temmuz'a kaydırdı. The Empire Strikes Back'in 4K versiyonunun vizyon tarihi henüz belli değil ama şimdiden heyecan verici. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top