Hesabım
    Emektar Besteci Ennio Morricone, Hayatını Kaybetti

    Ennio Morricone, yaşama veda etti.

    Oscar ödüllü usta İtalyan besteci Ennio Morricone, bu sabah hayatını kaybetti. 91 yaşındaki emektar müzisyenin ölüm haberi, avukatı tarafından basına iletildi. Morricone, Roma'da bulunan bir hastanede yaşama veda etti. Düşerek bacağını kıran Morricone, hastaneye kaldırılmıştı ve burada da besteci hayatını kaybetti.

    Quentin Tarantino imzalı The Hateful Eight için bestelediği eser ile Oscar ödülüne layık görülen usta besteci Ennio Morricone 91 yaşında hayatını kaybetti. 2007 yılında da Akademi tarafından verilen Onur Ödülü'nün sahibi olan Morricone, The Untouchables, Days of Heaven, The Good The Bad and The UglyOnce Upon A Time In West gibi klasikleşmiş yapımlara imzasını attı. Spagetti Western olarak bilinen tür ile özellikle ün yapan Morricone'nin cenazesine sayılı insanın katılabileceği belirtildi.

    Sinemanın yanı sıra tiyatro ve radyo için de işler yapan Ennio Morricone, kariyerine adı gizlenerek başlamıştı. Hayalet sanatçı olarak bir süre çeşitli filmlere imzasını atan Morricone'nin ilk önemli çıkışı yönetmen Luciano Salce ile birlikte Il Federale sayesinde oldu. Bilim kurgudan korkuya birçok film türü altında çalışan sanatçı için Hollywood'dan isimler de üzüntülerini belirtmeye başladı. Yönetmen Edgar Wright, ölümünün ardından Morricone'nin bestelediği en önemli müzikleri paylaşmaya başladı:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top