Hesabım
    "Hamilton" Neden Oscar Yarışına Giremiyor?

    İzleyicilerin dilinden düşmeyen Hamilton'ı Akademi kabul etmiyor.

    Disney, ünlü Broadway müzikali Hamilton'ın filme uyarlanmasından hemen önce müzikali film haline getirip Disney+'ta yayınlamaya başladı. Lin-Manuel Miranda'nın başrolünde bulunduğu müzikal, izleyiciler ve eleştirmenlerden tam puan aldı. Herkes, filmin Oscar adayı olup olamayacağı konusunu sorgulamaya başladı. Ancak Hamilton'ın Akademi kurallarına uymadığı ortaya çıktı.

    George Washington'ın yaveri olan Alexander Hamilton'ın hikayesini sokak dili ve hiphop müziği eşliğinde anlatan Hamilton müzikali, Disney+'ta yayınlandığı günden itibaren sosyal medyaya damgasını vurdu. Lin Manuel Miranda'nın yanı sıra etrafa tükürmesiyle tanınan Kral George'u canlandıran Jonathan Groff da tiyatral performansıyla konuşulanlar arasında oldu. Müzikalin şimdiden Oscar Ödülü yarışına katılıp katılamayacağı konuşulmaya başlandı. Ancak Akademi'den gelen cevaba göre, Hamilton Oscar adayı olamayacak. Nedeni ise bir sahne gösterisinden ibaret olması. Her ne kadar sahneden çekilen görüntüler filmleştirilse de Hamilton, film kategorisine giremiyor.

    16 Tony adaylığı ve 11 ödülü bulunan Hamilton müzikalinin filmleştirilmiş halini Thomas Kail yönetti. Ayrıca Grammy ve Pulitzer ödülü bulunan Hamilton'ın konusu ise şöyle: Alexander 11 yaşındayken yarı İngiliz yarı Fransız annesi ölmüş ve babası da uzun süre önce onları terk etmiştir. Kadın, başka biriyle evlidir ve ölümünün ardından adam, karısının sahip olduğu her şeyi elde etmenin peşine düşmüştür. Böylece Alexander da beş parasız kalır. Alexander büyür ve para kazanmanın farklı yollarını bulmaya başlar. George Washington'ın yaveri olur ve savaşma yetkisi olmadan savaşı yönlendirmeye başlar. New York'a geldiğinde bir avukat olur. New York Bankası'nın kurucusu olan Alexander, George Washington'ın Amerika Başkanı olmasıyla birlikte Hazine Bakanı olarak görev yapar. Tüm bunlar hip hop müzikleri eşliğinde bir arka plan ile sergilenir...

    Disney+'ta gösterilen Hamilton müzikalinin oyuncuları arasında Miranda ve Groff'un yanı sıra Leslie Odom Jr.Renée Elise Goldsberry, Okieriete Onaodowan, Anthony Ramos ve Phillipa Soo gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top