Hesabım
    Sinemada Çıplaklık: "Skin: A History of Nudity in the Movies"den Fragman!

    Skin: A History of Nudity in the Movies belgeselinden fragman geldi.

    Danny Wolf'un yönetmen koltuğuna oturduğu Hollywood belgeseli Skin: A History of Nudity in the Movies'den fragman paylaşıldı. Sinemanın başlangıç döneminden bugüne çıplaklığın tarihçesini konu edinen Skin: A History of Nudity in the Movies, çıplaklığın kadın bedeni üzerinden kullanımına dikkat çekiyor.

    Skin: A History of Nudity in the Movies'in resmi konusu ise şöyle: Filmlerde çıplaklığın tarihini açıkça anlatan belgesel sessiz film geleneğinin yaşandığı günlerden günümüze kadar olan süreci konu ediniyor. O günden bugüne ahlaki değerlerdeki değişimle birlikte çıplaklığın filmlerde kullanımını incelerken zengin tarihe şekil veren politik, sosyolojik ve sanatsal değişimleri vurguluyor.

    Skin belgeseli aynı zamanda çıplaklığın filmlerde hangi cinsiyetin lehine, hangisinin alehine olduğunu inceliyor; günümüzde gerçekleşen cinsiyet eşitliği devrimini izliyor. Hollywood'a giriş kurallarını, bunun ahlaki köklerini, Hollywood'u 'temizleyen' sansürü derinlemesine tartışıyor. #METOO hareketini de bu konuya dahil eden Skin: A History of Nudity in the Movies, Danny Wolf ve Paul Fishbein'in senaristliğiyle hayata geçirildi. Wolf'u aynı zamanda Time Warp sinemada film türleri belgesel serisiyle tanıyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top